Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In Lierop stond vandaag voor de Regio’s Midden/Zuid/West het Kampioenschap fokmerries op het programma. Het is de keurmerrie Jerina die weer een eervolle titel aan haar fraaie staat van dienst kan toevoegen. 

De vijfjarige Jarina (Delviro HBC uit Delvira stb. van Manno, fokker Hilbert Meijering uit Oosterhesselen) van Jan Thijs uit Heeze werd dit jaar Algemeen Kampioen op de CK in Vlijmen nadat ze daar ook al de koppositie bij de keur/elitemerries behaalde. Ze mocht uiteraard naar de Nationale Tuigpaardendag waar ze in een zware rubriek heel fraai vierde werd. Op die dag werd ze ook aangespannen gepresenteerd door haar vaste rijder Harry Claassen in de rubriek vijfjarigen waar ze tweede werd en dus uitgenodigd werd voor de Finale der Nationale. Daar wist ze in een uitermate sterke finale met 14 paarden weliswaar niet bij de top vijf te komen maar de finale halen is al een grote eer op zich. En vandaag wist de altijd deftige en heel natuurlijk showende Jarina dus het VTN Fokmerriekampioenschap te behalen nadat ze onlangs ook al met het Regio Kampioenschap hoge limietklasse huiswaarts kon gaan. Jarina heeft inmiddels rond de 70 winstpunten. Jurylid Andries Zandee: “Jarina ging heel best. Het totaalplaatje was prachtig mooi, ze was een overtuigende kampioene.”

Top drie

De top drie bestond verder uit Jirzela-C (elite van Plain’s Liberator uit Zina ster preferent van Manno, fokker J. Castelijns uit Hapert) van en met Etienne Raeven uit Noorbeek die tweede werd gevolgd door  Jaantje (elite van Cizandro uit Tuillerey ster pref van Jonker, fokker J.C. van Arkel uit Herwijnen) van Gebr. den Otter uit Bruchem. Deze merrie werd gepresenteerd door Robbie van Dijk.

DB voor KWPN        foto Jerina   -fotoagbrouwer 

 

 

 

 

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners