Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

785 5-, 6- en 7-jarigen paarden komen deze week aan de start van het WK Jonge Springpaarden in Lanaken. Via de Blom Cup hebben zich een groot aantal KWPN’ers gekwalificeerd, maar ook uit andere landen staan KWPN’ers op de startlijst.

45 nationaliteiten, 507 ruiters en amazones en 785 paarden staan op de voorlopige deelnemerslijst van het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken. Vanaf donderdag tot en met zondag staat het domein Zangersheide volledig in het teken van de jonge springpaarden die strijden om de hoogste eer: wereldkampioen van hun leeftijdscategorie.

15% KWPN'ers
41 vijfjarige, 46 zesjarige en 31 zevenjarige KWPN’ers hebben zich via diverse wegen gekwalificeerd voor dit prestigieuze kampioenschap. Zij beslaan 15% van het totale deelnemersveld. Naast het KWPN, nemen paarden deel van circa 30 andere stamboeken.

Eldorado van de Zeshoek hoofdleverancier
Van alle KWPN’ers is Eldorado van de Zeshoek hoofdleverancier, hij is van acht KWPN’ers de vader, gevolgd door Zirocco Blue VDL en Kannan met zes en Etoulon VDL, Dakar VDL, Arezzo VDL en Quality Time TN met vier.

KWPN-hengsten
Tussen alle deelnemers zitten ook verschillende KWPN-goedgekeurde hengsten. In totaal nemen er acht KWPN-hengsten deel: de zesjarige I Am Codex, Cascadello Boy RM, Incanto VDL, Indian Gold, Ipsthar en Illusion CL en de zevenjarige Hotspot en Highway M TN.

Speciale overzichtspagina
Alle deelnemende KWPN’ers, de startlijsten en uitslagen vindt u op de speciale overzichtspagina van het WK in Lanaken. Bezoek in Lanaken ook even de KWPN-stand, deze vindt u aan de hoofdpiste de Ratina Z-arena. Onze inspecteurs staan u graag te woord.

Foto Garant: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners