Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op het fraaie en drukbezochte CH Hoogland vormde de slotrubriek een fantastische apotheose: vijf KWPN-hengsten streden daarin namelijk om het Nederlands Kampioenschap dekhengsten.De rijders Harry van Middelaar en Mark de Groot waren met elk meerdere overwinningen zeer succes in Hoogland zowel in de regionale- als in de nationale rubrieken. 
Drie van de vijf hengsten mochten in de strijd om het Nederlands Kampioenschap voor de tweede keer afrijden. Titelverdediger was Bommelsteyns Hubert (v. Cizandro) van Jaap van der Meulen. Hij behoorde met aan de leidsels Lambertus Huckriede vandaag bij de overrijders te samen met Dylano (v. Plain’s Liberator) van M.C. de Groot/Black Horse B.V. en Delviro HBC (v. Vulcano) van de HBC-Stal  met Harry van Middelaar. Maar eigenlijk maakte niemand het de KWPN hengst Dylano moeilijk, de zwarte keek er geweldig over en was groots is alles. Op indrukwekkende wijze haalde de extra van de vloergaande Dylano zeer overtuigend de titel binnen, hij was een waardig kampioen. Hubert kwam heel mooi binnen en met zijn pronkende houding weet hij altijd op te vallen. Bij de winnaar is het beeld rijzender. Daarna Delviro HBC die ook met zijn front en zijn scherpe voorbeen actie weet te scoren. Hij werd derde voor de sterk bewegende Icellie (v.Bocellie) van Rein Bosch met Harm Jan Veenstra waarna Klaas Buist de elegant showende Indiana (v. Colonist) van de comb. Buist/Cazemier op kon stellen. 
Attent
In de ereklasse was het Equifirst Amadeus (v. Saffraan) met Leendert Veerman die met zijn hele fraaie show veel respect afdwong. Heel nieuwgierig en super attent de wereld in kijkend, dansend in zijn bewegingsvorm en foutloos presterend, zo pakte de statige vos de zege. Ook in deze rubriek werd Delviro uitgebracht en hij werd tweede voor Bentley VDL (v. Larix) met Derk Jan Mekkes die zijn chique vos er heel lichtvoetig en charmant over liet gaan. Met plaats vier hoorde Etienne Raeven met  Cilardo (v. Ulandro) niet bij de overrijders en daarmee kwam hij wel heel erg zuinig weg. De bruine ging hoog van de vloer, was super deftig in zijn front en liep met veel schwung door zijn lijf. Hij hoorde zeker bij de kopgroep. In de regionale ereklasse was Raeven met zijn Unaniem (v. Renovo) ook al heel dicht bij de winst. Unaniem liep vandaag een hele beste wedstrijd en vormde zeer zware concurrentie voor winnaar Diesel (v. Unieko) van Egbert Kruiswijk met Berry van der Genugten. 
Twee keer winst voor Icanita
De rubriek fokmerries was een gecombineerde regionale/nationale wedstrijd waarin tien deelnemers. Vier mochten er naar de herkansing maar de koppositie bleef ook toen voor de Topsportmerrie 2019 Icanita (v. Colonist) van Toon van Doorn. In handen van Harry van Middelaar showde zij weer zeer voornaam. Het was voorlopig haar laatste wedstrijd. Ze ging met Toon van Doorn mee naar huis en volgend jaar gaat ze haar veulen van Lanto grootbrengen. De kampioen fokmerries M/Z/W Jarina (v. Delviro) van Jan Thijs werd in handen van Harry Claassen tweede. Dan Jara (v. Cizandro) van Johan Kramer met Nico Calis. Deze merrie heeft veel vermogen en gaat helemaal door haar lijf. Ze doet onderweg soms even zo haar eigen dingetje en wordt dan wat te spontaan Maar haar goede gedeelten komen dicht in de buurt van de overwining. Vierde werd Jirzela-C (v. Plain’s Liberator) met Etienne Raeven. Eerder op de dag werd Icanita ook al in de nationale lage limietklasse gestart en die won ze ook. De arbiter plaatste daarna Ilardo (v. Eebert) met Harry Schuit voor Equifirst Jannes (v. Manno) met Leendert Veerman. Maar op basis van het rijkere front van Jannes en het tuigtypische totaalplaatje was ook zomaar een keuze andersom te verdedigen geweest.    

Dicht bij elkaar
In de hoge nationale limietklasse lagen de nummers één en twee dicht bij elkaar. De winst was voor Image HBC (v. Ditisem) met Harry van Middelaar) maar wat zat de uitbundig showende KWPN-hengst Idol (v. Manno) van Black Horse) met Mark de Groot de winnaar dicht op de hielen! Derk Jan Mekkes scoorde met zijn altijd heel best bewegende Havana (v. Bentley VDL) plaats drie. Mark de Groot wist met de zeer deftige en met veel actie bewegende KWPN hengst Hertog Jan (v. Cizandro) de overwinning te scoren in de hoge regionale limietklasse. Ook in de gecombineerde damesrubriek lag het dicht bij elkaar. Bij herkansing met twee deelneemsters draaiden daar de nummers één en twee  en trok Zuidweste  (v. Stuurboord) met Ada Donck aan het langste eind gevolgd door Equifirst Eribo (v. Manno) met Renate Veerman. Ook bij de tweespannen keerde bij herkansing de volgorde. De koppositie ging toen naar het zeer elegant bewegende, edele span Bentley VDL en zijn zoon Jaims H van J. Hut met Derk Jan Mekkes. Daarna Cilardo en Jirzela-C met Etienne Raeven.
Finale regionale competitie
Voor de regionale rijders stond de finale van de competitie op het programma. De dagwinst was voor de best bewegende Jivirona (v. Eebert) van Ter Laak met Henk Hammers gevolgd door Kensington (v. Dylano) met Mark de Groot. De arbiter nam deze beslissing waarbij beide paarden groots optraden. Daarna kon Pien Jansen de heel sympathiek showende Joker (v. Delviro ) van de comb. Jansen/Oosterlaar opstellen voor de vrolijke vos Kibora V (v. Manno) van de Fam. van Vemde met Lubbert van Oene In de eindstand werd Joker de overall-winnaar gevolgd door Kensington, Jivirona en Kibora V.


DB voor KWPN     fotos Dylano en Joker door agbrouwer

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners