Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-erkende hengst Blue Hors Don Olymbrio won gisteren de Grand Prix op het CDI3* in het Deense Herning. De hengst bleef met 78,043% bijna 6% voor op de rest van het deelnemersveld.

Daniel Bachmann Andersen rijdt naast Blue Hors Don Olymbrio (Jazz uit Olymbria keur pref prest v.Ferro, fokker J. Lamers uit Oss) ook Blue Hors Zack (v.Rousseau) in Herning. Met de eveneens KWPN-erkende Zack zal hij van start komen in de Wereldbeker. Vandaar dat Don Olymbio niet de wereldbekerkwalificatie, maar de CDI3*-wedstrijd loopt. Vorig jaar werd Blue Hors Don Olymbio nog tweede in de Grand Prix van Herning, wel wist de hengst toen de Special op zijn naam te schrijven.

Zegereeks
Deze wedstrijd is de zesde internationale overwinning van de combinatie dit jaar. In Den Bosch wonnen ze al de Grand Prix en de kür. In Uggerhalne won de combinatie zowel de Grand Prix als de Special, daarmee won Denemarken ook de landenwedstrijd. Daarna kwam Don Olymbrio nog aan de start in de prestigieuze CDIO5*-wedstrijd van Aken. Daar liet de hengst met een zesde plek in de Grand Prix zien dat hij zeker de aansluiting heeft gevonden met de wereldtop.

Zaterdag
Zowel de CDI3* Grand Prix Special als de Wereldbeker Grand Prix staan voor zaterdag op het programma. In de Special zal ook de KWPN-gefokte Zippo (Rousseau uit Niky stb v.Haarlem, fokker W. van Rooy uit Bergeijk) aan de start komen. Hij werd onder Patrick van der Meer vierde met een score van 70,196% in de Grand Prix.

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners