Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op de slotdag van het WK voor jonge eventingpaarden in Frankrijk is het klassement nog flink gewijzigd. Op de zeer slechte bodem in het hoofdstadion werden veel fouten gemaakt in het springen. Bij de zevenjarigen klom Indoctro-nakomeling Happy Boy zelfs met een nulronde op van plaats acht naar goud. De zesjarige Inchello DHI zakte door één fout van goud naar brons. Mede door deze medailles eindigde het KWPN op brons in de stamboekenstrijd.

De oorspronkelijk uit Nieuw Zeeland afkomstige, maar in Engeland gevestigde, Tim Price reed met Indoctro-nazaat Happy Boy (uit W.Amelusina 17 ster van Odermus R, fokker A. Rijpma uit Lieveren) op zaterdag een ijzersterke cross en klom daarmee naar een achtste plaats. In het afsluitende springen was hij een van de weinige die foutloos wist te blijven wat hem tot zijn eigen verbazing het goud opleverde.

De opvallende vos Halenza (Dutch Design uit Selenza reg.A pref PROK van No Ski, fokker Hengstenhouderij van Bommel uit Aarle Rixtel) kreeg met de Engelse Heidi Coy één springfout, maar klom desondanks van plaats 19 naar 10. Daarmee was dit na Happy Boy en Inchello DHI het derde paard dat meetelde in de stamboekencompetitie. Het goud ging hier naar Selle Francais dat nipt het ISH, Irish Sport Horse Studbook voorbleef. Het KWPN kwam op plaats drie ook weer op minimale achterstand.

De bruine Inchello DHI (Chello III VDL uit Barbarena O.A. keur IBOP-spr van Montreal, fokker J. Kazemier uit Oldekerk) ging onder het zadel van Yasmin Sanderson vanaf de dressuur aan de leiding. Helaas kreeg de combinatie een balk in het springen waardoor ze terugvielen naar brons. De amazone heeft een Noors paspoort, maar is in Engeland geboren en getogen. “Inchello is mijn enige paard en ik ben echt heel blij met hem. Hij heeft goede gangen, springt fijn en beschikt over een super instelling. Ik heb al eerder een Chello III-nakomeling gereden en daar was ik ook altijd gek van. Toen ik dit paard als vierjarige zag bij Heidi en Ian Woodhead die hem hadden gevonden in Nederland, was ik snel verkocht”, vertelt de 22-jarige amazone.

Bij de zevenjarige paarden was er zondagochtend tegenslag voor Tim Lips. Hij stond na de cross op een knappe vijfde plaats met Herby (Zirocco Blue VDL uit Naomi ster sport-spr van Ferro, fokker W.H. van Hoof uit Netersel). Helaas bleek de vos zondagochtend niet 100% fit en werd tijdens de veterinaire keuring teruggetrokken. Opvallend was ook het besluit van de Duitse ruiters die aan het begin van de middag al hun zevenjarige paarden terugtrokken voor het springen. Door de aanhoudende regenval vonden zij het onverantwoord om te springen op de zeer slechte bodem van het hoofdterrein.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.worldsporttiming.com

Foto Happy Boy: Dirk Caremans
JvZ voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners