Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De hengsten in de klasse Z/ZZ trapten zojuist de Blom Hengstencompetitie Springen af bij Equestrian Centre De Peelbergen. De Falaise de Muze-zoon Important Style bleek onverslaanbaar onder Rodrigo Almeida.

Zelfs de bijna onverslaanbare KWPN-goedgekeurde hengst Ipsthar (Denzel van ’t Meulenhof uit Vestha stb prest van Farmer), weliswaar onder gelegenheidsruiter Geert Moerings, kon niet tippen aan de winnende rit van de plaatselijke favoriet Rodrigo Almeida met Loewie Joppen’s Important Style (Falaise de Muze uit Charlotte Z van Calvino Z, fokker Mark van Kleef uit Ede). Deze BWP-gekeurde hengst was als driejarige aangewezen bij het KWPN. “Ik moet nog een beetje wennen aan Ipsthar, want hij is zó vlug! Bas is tijdelijk uitgeschakeld dus daarom mag ik hem hier rijden, maar het was nog een klein beetje aftasten in het parcours. Afgelopen weekend heb ik hem in Oosteind voor het eerst mee gehad op concours, en hij draait zó snel”, vertelt fokker Geert Moerings over de hengst waarmee zoon Bas Moerings al meerdere titels wist te winnen. “Op zo’n paard moet je zelf ook heel atletisch zijn en misschien gaat het daar een beetje mis, haha. Maar het was mooi om te doen, vrees wel dat Bas er alles aan zal doen er op de volgende wedstrijd weer zelf op te zitten. En anders neem ik met plezier nog een keer de honneurs waar.”

Twaalf foutloze barragekandidaten
Albert Zoer deed een serieuze poging met de KWPN-goedgekeurde hengst It’s Otto (Etoulon VDL uit Uranda JB ster IBOP-spr pref prest van Coromino, fokker Jan Breukink uit Brummen) maar kwam ook net te kort. Met een derde plaats verzamelden ook zij gelijk belangrijke punten in deze competitie. In totaal bleven twaalf combinaties dubbel foutloos in deze eerste klasse. Het M is zojuist begonnen en is ook live te volgen op KWPN.tv.

Wilt u meer weten over de Blom Hengstencompetitie Springen en/of de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur, of de deelnemende hengsten, starlijsten, uitslagen en tussenstanden bekijken? Wij hebben voor de Hengstencompetitie een speciale overzichtspagina gemaakt.

Bent u niet in de gelegenheid om naar de competitiewedstrijden te komen? Alle competitiewedstrijden én de finale zijn ook live te volgen via KWPN.tv. De livestream is gratis voor zowel leden als niet-leden. Daarnaast kunnen KWPN(.tv)-leden de video’s terugkijken via On Demand.

Jenneke Smit voor KWPN / Foto Important Style - Eva vd Adel

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners