Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Ook in de klasse M werd er mooie sport geleverd door de deelnemers in de Blom Hengstencompetitie Springen. Onder Bart Bles eiste de Verdi-zoon Jumper Verdi de eerste zege van het seizoen op.

Heel wat fokkers zijn naar het Equestrian Centre de Peelbergen gekomen om de gekeurde hengsten zelf in actie te zien. Daarnaast zijn de wedstrijden live te volgen via KWPN.tv. Het gros van de hengsten kwam nergens in de problemen in het basisparcours en plaatsten zich zo voor de goed bezette barrage. Daarin trok Bart Bles met de KWPN-goedgekeurde hengst Jumper Verdi (Verdi uit Votti Lottie ster pref prest PROK van Fuego du Prelet, fokker André Weernink uit Borculo) het gas open en bleef zo alle concurrenten de baas. “Jumper Verdi heeft echt een top karakter en instelling, dat heeft hij duidelijk van z’n vader meegekregen”, vertelt de ruiter die Jumper Verdi te rijden heeft voor HWSF Horse Industry Development. “Ik heb hem vanaf het verrichtingsonderzoek te rijden en hij geeft me een heel goed gevoel. Hij is slim, een echte meewerker en hij heeft vermogen. Daarbij heeft hij van nature veel balans en het is nu vooral een kwestie van kilometers maken. Het is moeilijk te zeggen waar het eindigt want hij doet alles met veel gemak. Ik heb zelf ook vijf nakomelingen van hem en dat ziet er eveneens veelbelovend uit!"

Twee Verdi's in top-drie
Jur Vrieling was met succes vanuit het hoge noorden afgereisd naar het Limburgse Kronenberg, want met de kampioenshengst Jardonnay VDL (Kannan uit Duzella elite IBOP-spr PROK van Indoctro, fokker Jan van Gestel uit Hilvarenbeek) sprong hij overtuigend naar de tweede prijs. De tweede Verdi-zoon op het podium is de als derde geëindigde Just Apple (Verdi uit Ulina du Rouet stb pref prest PROK van Baloubet du Rouet, f/g Nico van Maaswaal), die onder Remco Been ook een snelle barragerit uit z’n mouw schudde.

Wilt u meer weten over de Blom Hengstencompetitie Springen en/of de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur, of de deelnemende hengsten, starlijsten, uitslagen en tussenstanden bekijken? Wij hebben voor de Hengstencompetitie een speciale overzichtspagina gemaakt.

Bent u niet in de gelegenheid om naar de competitiewedstrijden te komen? Alle competitiewedstrijden én de finale zijn ook live te volgen via KWPN.tv. De livestream is gratis voor zowel leden als niet-leden. Daarnaast kunnen KWPN(.tv)-leden de video’s terugkijken via On Demand.

Jenneke Smit voor KWPN / Foto Jumper Verdi – Eva vd Adel

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners