Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vai Bruntink bracht de KWPN-goedgekeurde hengst Ebony dit weekend aan de start op de subtopwedstrijd in Vinkega. Met een score van 68,162% won de hengst zijn Zware Tour-debuut.

Ebony (Painted Black uit Vanolite stb v.Jazz, fokker A.J. Groen senior uit Andijk) bewees dit weekend over heel veel talent voor de Grand Prix te beschikken. De hengst liep een goede proef in de Inter II en schreef daarmee zijn eerste Zware Tour-zege op zijn naam. “Ik ben er superblij mee dat hij nu Zware Tour is en we straks over kunnen stappen naar de Grand Prix.”

Verbeterpunten
Ondanks zijn veelbelovende debuut, zit er nog veel rek in de score van Ebony. “Er zaten een paar hele mooie stukken in de proef”, vertelt Vai. “Vooral de tweede piaffe was heel goed, daar kregen we ook twee keer een 8,5 voor. Maar we hadden ook nog heel veel verbeterpunten; de pirouettes moeten nog wat meer gezet en ik had een fout in de serie om de pas. Er zit nog heel veel ruimte voor verbetering in, maar ik ben heel blij dat hij wel in alles heel veel aanleg toont.”

Veel in het vat
“Ik weet dat het echt wel een heel goed Grand Prix-paard kan gaan worden. We dachten al enkele jaren dat hij voor het zware werk zeker aanleg had, maar dan moet het nog wel gebeuren. Nu is stap één gezet, en gaan we rustig doorwerken naar meer. Ik ben hier heel blij mee en ik weet dat er nog heel veel in het vat zit. De jury bevestigde ook dat Ebony heel veel aanleg laat zien, nu moeten we de fouten eruit halen en de rest nog verder uitbouwen.”

MvE voor KWPN

Foto: Anniek de Wit

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners