Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Emmelie Scholtens en de KWPN-goedgekeurde Desperado N.O.P. werden in de Grand Prix van de Saab Top 10 al zesde. In de kür op muziek herhaalden ze dit succes met een score van 83%.

Met de score van 83,045% scherpt Desperado N.O.P. (Vivaldi uit Sarita elite pref prest D-OC van Ferro, fokker familie Andeweg uit Randwijk) zijn persoonlijk record aan. De zwarte hengst maakt onder het zadel van Emmelie Scholtens een grote opmars in de Grand Prix, dat werd dit weekend bekroond met een uitnodiging voor de prestigieuze CDI5* Saab Top 10 in Stockholm en twee zesde plekken.

Gisteren zetten Emmelie en Desperado ook al een foutloze proef neer, maar was het naar haar eigen zeggen niet hun beste proef. “Ik was gisteren een beetje voorzichtig in de Grand Prix, vandaag ging het beter”, vertelt ze. “In de kür wilde ik er echt voor gaan, en dat is hartstikke goed uitgepakt. Het was een foutloze kür, maar ik had nog steeds wel wat kleine afwerkingsfoutjes. De wissels kunnen nog wat mooier afgewerkt en de piaffe is soms nog iets wisselend. Dat moet nog een beetje groeien en daar moet hij nog net iets sterker in worden, maar hij heeft het super gedaan! Ik kreeg heel positief commentaar van de juryleden en het is leuk om te weten dat er nog wel meer in zit. Het is mooi als je gevraagd wordt voor een wedstrijd als deze, er was veel prijzengeld en het was heel goed georganiseerd.”

Uitslagen
De kür werd gewonnen door Cathrine Dufour en de Caprimond-zoon Atterupgaards Cassidy. Jessica von Bredow Werndl en de KWPN-merrie Zaire-E (Son de Niro uit Tara elite pref prest PROK van Jazz, fokker Empelaer Stoeterij uit Lage Mierde) werden na hun derde plek gisteren in de Grand Prix, in de kür vierde met 85,825%. MDH Avanti N.O.P. (United uit L'Amusanta keur pref prest van Farrington, fokker R. Arts uit Escharen) liep onder het zadel van Anne Meulendijks naar een achtste plek met 80,845%, net voor Antonia Ramel en Brother de Jeu (Voice uit O. Esther elite pref prest D-OC van Jazz, fokker Emmy de Jeu, Oosterstreek), die 77,925% scoorden.

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners