Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Van de 50 beoordeelde dressuurhengsten kregen er vandaag 20 een uitnodiging voor de tweede bezichtiging. Uit een totaal van 13 zonen kreeg Franklin er zes geselecteerd.

“Ten opzichte van de eerste dagen waren er vandaag beduidend meer hengsten die last van spanning hadden en dat vermoeilijkt de beoordeling. Het is daarom ook ons advies om de hengsten voorafgaand aan de presentatie nog wat beweging te geven, bijvoorbeeld aan de longe. Dat is voor iedereen beter”, vertelt Marian Dorresteijn. “Mede door die spanning was er zeker een ondereind vandaag maar daar staan gelukkig ook enkele eyecatchers tegenover. Van de hengsten die grotere aantallen zonen hebben gepresenteerd vandaag, zoals Indian Rock en Franklin, hebben we de meest complete geselecteerd voor de tweede bezichtiging en ook enkele hengsten een kans gegeven vanwege een interessante moederlijn. Het is ook positief dat we hengsten hebben kunnen selecteren voor de tweede bezichtiging die afstammen van vaders met weinig nakomelingen, en daarnaast hebben we enkele hengsten met laag verwantschap aan de KWPN-populatie kunnen toevoegen aan de collectie voor Den Bosch. Morgen hebben we nog een lange dag voor de boeg maar we hebben nu al een goed gevoel over de groep hengsten die we in de tweede bezichtiging gaan terugzien!”

Speciaal voor de eerste bezichtiging is er een overzichtspagina gemaakt. Hier vindt u de groepenindeling, uitslagen, foto’s, de livestream en meer! Mis niets van de eerste bezichtiging, kom naar Ermelo of volg de verrichtingen in de couloir via de gratis livestream op KWPN.tv.

Bekijk hier de hengsten die morgen deelnemen aan de eerste bezichtiging.

Jenneke Smit voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners