Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In het zadel van de KWPN-goedgekeurde hengsten Geniaal en Hermès zette Dinja van Liere op de subtopwedstrijd in Uden twee sterke proeven neer. De hengsten werden tweede en vierde in de Lichte Tour.

De wedstrijd in Uden gold als selectie voor Jumping Amsterdam, waarvoor Dinja van Liere zich graag wil kwalificeren. Geniaal (Vivaldi uit Wocky elite IBOP-dres PROK D-OC v.Biotop, fokker familie Traa uit Maren-Kessel) liep naar een indrukwekkende score 76,10%, maar moest de overwinning en daarmee ook het ticket voor Amsterdam uit handen geven. Hermès (Easy Game uit Bukkie keur pref EPTM-dres van Flemmingh, fokker G. Gijsbers uit Loosbroek) werd met een score van 72,87% vierde. De laatste mogelijk om een startbewijs voor Jumping Amsterdam binnen te slepen, is het laatste weekend van december in Nieuw en Sint Joosland.

Schepje bovenop
De vorige wedstrijd van de twee hengsten was in Liempde. “Daar had ik met Geniaal nog een storing, maar ik wilde heel graag naar Amsterdam”, vertelt Dinja. “Ik heb er thuis nog wel een schepje bovenop gedaan en heel hard voor Uden getraind met beide paarden. Ze stonden er gisteren allebei heel fijn aan en liepen weer een stuk beter. Ik was er heel tevreden over.”

Kritisch
“Geniaal liep heel fijn maar we hadden nog een paar kleine foutjes in de afwerking. Het binnenkomen en afgroeten had nog net wat mooier gekund, en in de middengalop nam ik hem zelf iets te enthousiast terug. Die drie dingen leverden geen onvoldoendes op, maar hadden wel beter gekund. Vooral de middengalop kan hij eigenlijk supermooi, dus daar kan hij veel hoger op scoren. Dat was wel zonde, maar hij liep top en stond er super aan. Alle oefeningen waren heel goed, de score was super en ik kan niet anders dan superblij zijn. Wel ben ik altijd heel kritisch en hier had nog net iets meer in gezeten.”

Power
Hermès verbeterde in Uden zijn persoonlijk record. “Hij stond er wat scherper aan dan Liempde en ik was heel blij met zijn proef. Ik had er wat meer aan gereden dan de vorige keer en wat meer power in de draf, maar iets te veel power in de galop. Hij kan soms iets scherp worden in bijvoorbeeld de wisselseries, die zijn dan wel goed maar zouden wat meer gelaten mogen zijn. Het drafgedeelte was stoerder dan de vorige keer, maar ik kan merken dat hij nog wat onervaren is in de Lichte Tour. Er sluipen nog wat kleine dingetjes in, maar ik was super tevreden over hem”, sluit Dinja af.

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

 

€122,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners