Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Gisteravond kwamen 15 dressuur- en 2 springmerries in de baan voor de IBOP in Tolbert. 14 van hen slaagden, waaronder met 83 punten de Grand Galaxy Win-dochter Lou Lou HF.

Beide springmerries en twaalf van de 15 dressuurmerries behaalden een score van minimaal 75 punten, waarmee ze zijn geslaagd voor de IBOP. Met 83 punten was de NMK-merrie Lou Lou HF (Grand Galaxy Win uit Bonbini elite IBOP-dres sport-dres PROK van Oscar) van fokker Julie Ballard Haralson de best scorende. Ze kreeg een 9 voor de rijdbaarheid, naast 8.5-en voor draf, galop, souplesse en aanleg. “Dit is een hele modern gebouwde dressuurmerrie met veel bloed. Ze draaft en galoppeert met veel techniek en lichaamsgebruik, en maakt daarbij een goede houding. Ook opvallend is hoe goed deze driejarige NMK-merrie zich al laat rijden en bewerken”, licht inspecteur Bart Henstra toe. De uit een halfzus van de KWPN-gekeurde hengst Carlton Hill gefokte merrie is daarmee direct elite geworden.

Goede balans
Met 80 punten deed ook de driejarige Dante Weltino-dochter Ladiva (uit Rohdiva pref van Rohdiamant) van fokkers Matty Marissink en Wim ten Pas goede zaken. Zij slaagden met 8.5-en voor de galop, houding&balans en rijd-&bewerkbaarheid. “Ook deze merrie valt op met haar goede rijdbaarheid, en aansprekende front. Ze kan goed schakelen in beweging, heeft een mooi voorbeengebruik en heeft in galop veel balans.” Met een 8,5 voor de reflexen kwam de vierjarige Numero Uno-dochter Kainville VDS (uit Sainville elite PROK van Kroongraaf, fokker J.J. van der Sar uit Hoge Hexel) als beste scorende springmerrie uit op 79,5 punten. Deze voorzichtige merrie toonde vlugge reflexen en een goede techniek.

JS voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners