Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Volgende week vindt tijdens IICH Groningen de hengstencompetitie voor zowel de spring- als dressuurhengsten plaats. Op 28 december komen de jonge hengsten in actie voor de derde en laatste competitiewedstrijd voorafgaand aan de finale.

De dressuurhengsten liepen op 11 december in Ermelo hun tweede competitiewedstrijd, de springhengsten deden dit 25 november in Vragender. Voor beide is de tussenstand opgemaakt en wordt de competitiewedstrijd in Zuidbroek een spannende strijd.

Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie dressuur
De dressuurhengsten komen op zaterdag 28 december vanaf 10.30 uur in de baan. De klasse L begint om 11.00 uur, gevolgd door de klasse M om 12.45 uur en de klasse Z/ZZ-Z om circa 14.00 uur. GLOCK’s Tamineau, Jameson RS2 en Imposantos komen als koplopers in de competitie aan start.

Blom Hengstencompetitie springen
Voor de springhengsten start de klasse L om 16.45 uur, gevolgd door de klasse M om 20.05 uur en de klasse Z om 21.26 uur. In de klasse L zijn er vier hengsten die bovenaan staan door alle parcoursen in de competitie foutloos te hebben gelopen. Dit zijn Kobalt VDL, Kuala Lumpur, Kincsem en Kensington ES. In de klasse M gaat de Verdi-zoon Jumper Verdi aan de leiding en in de klasse Z is dit de Casall-zoon Casago II. Bas Moerings zal voor het eerst na zijn blessure weer in actie komen met de competitiewinnaar van vorig jaar Ipsthar, die momenteel op de vierde plaats in de tussenstand staat.

Startlijst springen
Startlijst dressuur

Bekijk hier het programma en informatie over ticketverkoop van IICH Groningen

Wilt u meer weten over de Blom Hengstencompetitie Springen en/of de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur, of de deelnemende hengsten, startlijsten, uitslagen en tussenstanden bekijken? Wij hebben voor de Hengstencompetitie een speciale overzichtspagina gemaakt.

Bent u niet in de gelegenheid om naar de competitiewedstrijden te komen? Alle competitiewedstrijden én de finale zijn ook live te volgen via KWPN.tv. De livestream is gratis voor zowel leden als niet-leden. Daarnaast kunnen KWPN(.tv)-leden de video’s terugkijken via On Demand.

Foto GLOCK's Tamineau: DigiShots / Leanjo de Koster

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners