Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-goedgekeurde hengst Presidents Chagall D&R won dit weekend onder Stephanie Kooijman de Lichte Tour in Den Hoorn. De hengst scoorde 68,16%.

Stephanie Kooijman zit sinds korte tijd in het zadel van Presidents Chagall D&R (Jazz uit Annabel elite pref prest PROK v.De Niro, fokker W. Jansen uit 's-Gravenhage). Dit weekend maakte de combinatie hun wedstrijddebuut, wat direct een overwinning opleverde. Chagall werd eerder door Patrick van der Meer uitgebracht op Grand Prix-niveau.

Goede opleiding
“Ik was echt supertevreden, zeker voor de eerste keer”, begint Stephanie. “Ik mis nog wat routine in de proef, ik ken dit paard nog niet zo lang. Maar we hadden geen grote fouten en ik kon hem best makkelijk door de proef heen sturen. Hij heeft bij Patrick een hele goede opleiding gehad en ik merkte dat ik daarmee een streepje voor had in de proef. Hij stond goed aan de hulpen en wist wat hem te doen stond.”

Klikte goed
Stephanie rijdt sinds kort enkele paarden voor Carolyn de Roo – Kooiman van Presidents Dressage Stables. “Carolyns ruiter was van een paard gevallen en lag er even uit, dus ze vroeg me om even bij te springen. Dat klikte zo goed dat we rond de tafel zijn gaan zitten en met deze samenwerking zijn doorgegaan. Ik ben heel blij met Chagall, het is een heel leuk paard en ook in de omgang is hij heel sympathiek. In het werk is hij nooit chagrijnig, hij wil altijd! Het is een fijn paard om mee te werken.”

Toekomst
“In Den Hoorn wilden we even kijken waar we stonden op wedstrijd, omdat het thuis wel goed ging. Dat pakte goed uit en we gaan nu op het gemak verder kijken. Het is wel de bedoeling om in de toekomst ook internationaal te gaan rijden. Eerst wat Lichte Tour, en dan hoop ik nog met hem richting de Grand Prix te kunnen werken. Hij staat niet per definitie te koop, maar is wel voor de eventuele verkoop. Ik hoop dat hij nog zo lang mogelijk blijft en dat ik nog veel mooie dingen met hem kan meemaken!”

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners