Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN Online Veulenveilingen zijn inmiddels een vast begrip en blijken een heuse succesformule. Afgelopen zomer zijn wederom veel fokkers geholpen met de afzet van hun veulens en meer dan de helft van de verkochte veulens gaat een toekomst tegemoet in het buitenland.

Ook de recent afgesloten KWPN Online Stallion Auction, met hengsten uit de eerste bezichtiging, blijkt een schot in de roos. Opnieuw vertrekt een groot aantal van de geveilde hengsten naar het buitenland. Doel van het KWPN is om KWPN-leden te helpen met de afzet van hun paarden.

De sleutel tot succes
Het succes van deze veilingen? Transparantie, de KWPN-inspecteur die alle veilingveulens of -paarden heeft beoordeeld en de veterinaire check. Daarnaast staat de KWPN-inspecteur de potentiële klanten graag te woord als zij specifieke vragen hebben over de collectie. Van deze service wordt regelmatig gebruik gemaakt.

KWPN Online Broodmare & Embryo Auction
Het nieuwe veilingjaar gaat van start met de KWPN Select Sale, een vast onderdeel van de KWPN Stallion Show. In tegenstelling tot de online veilingen is dit een van de fysieke veilingen die het KWPN (mede) organiseert. Vlak na de KWPN Select Sale, op maandag 10 februari, valt de digitale hamer voor een nieuw veilinginitiatief: de KWPN Online Broodmare & Embryo Auction.

Genetisch hoogwaardig
Tijdens de Online Veulenveilingen zijn dit jaar en vorig jaar enkele fokmerries verkocht en dat is ook bij de KWPN-fokker niet onopgemerkt gebleven. Met regelmaat wordt de vraag gesteld of een online veiling voor meerdere fokmerries op kan worden gezet. En zo is deze nieuwe veiling geboren. Voorwaarde is dat de merries dragend zijn van een interessante hengst én dat zij zelf genetisch goed in elkaar steken. Daarnaast wordt de veilingcollectie aangevuld met enkele genetisch zeer interessante embryo’s. Afgelopen zomer werden er al twee embryo’s succesvol online verkocht en blijken een hele mooie toevoeging aan de online veilingen.

Goed merriemateriaal is het uitgangspunt
“De vooruitstrevende fokker én de nieuwe generatie fokkers, beseft zich heel goed dat zij met goed merriemateriaal moeten starten. De kosten om een paard op te fokken en te laten trainen zijn hoog, maar of je nu een paard met normale kwaliteiten in training zet of een beter paard, dat maakt qua kosten niets uit. Daarnaast zijn er verschillende KWPN-leden die fokken met merries uit bewezen merriestammen, maar willen inkrimpen in verband met hun leeftijd of overcompleet zijn. Hoe mooi is het dan dat we deze fokker ook met deze afzet kunnen ondersteunen”, licht Wim Versteeg enthousiast het nieuwe initiatief toe.

Collectie laatste week januari bekend
De collectie van deze nieuwe online veiling komt in de week van de KWPN Stallion Show online op het veilingplatform www.kwpn.auction. Uiteraard is de collectie ook te bekijken in de stand van het KWPN en de KWPN Select Sale. Het KWPN Sales team staat ook hier iedereen graag te woord met vragen over de collectie en/of de sales in het algemeen.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners