Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur vervolgt met de klasse M. In de prachtige hal van IICH Groningen liet de KWPN-hengst Jameson  RS2 een goede verrichting zien die werd beloond met de eerste plaats.

“Ik denk dat we met zijn allen genoten hebben van Jameson RS2”, stelt jurywoordvoerder Gert van een Hoorn na de presentatie van Marieke van der Putten en de Blue Hors Zack-zoon (uit Atilinda M keur pref IBOP-dres sport-dres van Negro). “Deze hengst werd goed voorgesteld en kon zijn kwaliteiten optimaal tonen. De stap zouden we ruimer willen zien, maar is wel zuiver en actief, een 8. De draf is mooi in balans en heeft veel techniek, vooral de uitgestrekte draf was fantastisch. In galop combineert Jameson RS2 zijn kwaliteiten met een zekere rust, waarbij de verruimingen weer zeer goed waren.” Met verder alleen maar 9,5’en kwam het fokproduct van Stal 104 uit Wijdewormer tot 93 punten.

Johnny Depp naar 91 punten
Pavo Cup-winnaar Johnny Depp (Bordeaux uit Wiana ster pref prest van Jazz, fokker familie Naber uit Vredenheim) liet 91 punten noteren. “Een paard dat zeer goed kan stappen, een 9,5. In draf zien we veel techniek en veel go, maar we zouden deze hengst met meer losgelatenheid en meer over de rug willen zien en dat komt ook terug in het cijfer voor de harmonie. In galop zien we veel sprong en kwaliteit.”

Just Wimphof derde
De derde positie was voor stalgenoot Just Wimphof (De Niro uit Rastede elite sport-dres IBOP-dres PROK van Riccione, fokker C. Rienks – Kramer uit Westerlo BEL). Renate van Uytert – van Vliet bracht de zwartbruine hengst naar 90 punten.

Uitslag

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto: Jacob Melissen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners