Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Wat een prachtig slotstuk van Jumping Amsterdam! Marc Houtzager leverde een absolute topprestatie door met de Canturano-dochter Sterrehof’s Dante zojuist de Wereldbeker op zijn naam te zetten.

Het publiek werd getrakteerd op eersteklas topsport in de RAI in Amsterdam. Acht duo’s kwamen terug voor de barrage, waarvan vier ruiters uit Nederland. De enige die aan de start kwam met een KWPN’er trok de overwinning naar zich toe: Marc Houtzager met de voortreffelijk springende Sterrehof’s Dante sport-spr PROK (Canturano uit Zidante ster IBOP-spr sport-dres d-oc van Phin Phin, fokker J.W.J. Soeter uit Stokkum). “Ik ben heel blij met deze overwinning. Ook zeker voor mijn goede sponsoren Ivo en Ellen Campagne van Stoeterij Sterrehof, die niet zo vaak naar concoursen komen kijken maar als hoofdsponsor van de Grand Prix in Amsterdam altijd aanwezig zijn. Het afgelopen seizoen had ik al een stel goede, dubbel foutloze resultaten behaald maar elke keer dacht ik dat ik snel reed en leverde het toch slechts de vijfde of zesde plek op. De sport ontwikkelt zich enorm en de jonge ruiters zijn ontzettend snel”, reageert Marc Houtzager. “Sterrehof’s Dante voelde heel goed aan en is van nature zeer voorzichtig, dus ik besloot alles uit de kast te halen in de barrage. Het is een fantastische merrie en alles verliep volgens plan. Dat heeft ook zeker met een geweldige publiek hier in Amsterdam te maken. Zij zorgen voor ons als Nederlandse ruiters echt voor extra motivatie!”

Landgenoot Harrie Smolders hield met zijn tweede plaats met Monaco (v.Cassini II) ook de Nederlandse eer hoog, gevolgd door Pieter Clemens met Quintini (v.Quintender).

JS voor KWPN / Archieffoto Sterrehof's Dante - HippoFoto 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners