Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Tijdens het CDI4* in Lier wonnen Marlies van Baalen en Ben Johnson vandaag de afsluitende kür op muziek. Ze bleven voor op Adelinde Cornelissen en Aqiedo, die tweede werden.

In de Grand Prix was er een score van 72,304% en een vijfde plek voor Marlies van Baalen en Ben Johnson (Johnson uit Vinea M. elite prest D-OC v.Ferro, fokker C.C.E. Th. van Andel uit Abcoude), vandaag in de kür op muziek wist de combinatie een nieuw persoonlijk record neer te zetten. De score van 78,155% leverde hen tevens de overwinning in deze rubriek op. Een volle broer van deze getalenteerde Ben Johnson werd vorige maand aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Gouden karakter
“Ik had een superfijn gevoel vandaag, tijdens het losrijden al”, vertelt Marlies tevreden. “Hij was heel goed bij de les en toch ook heel relaxed. Ik had er echt zin in, want we hebben een hele gave kür met hele mooie, passende muziek. Vandaag liep het vanaf het begin tot het einde, er zaten geen fouten in. Na het afgroeten was ik al superblij, Ben Johnson was heel oplettend en wilde er echt helemaal voor gaan vandaag; het is sowieso een paard met een gouden karakter. Daarnaast kan hij de piaffe, passage en pirouettes heel makkelijk, hij heeft zo veel kracht in het achterbeen. Maar dat hart van goud maak je niet vaak mee, dat is echt bijzonder.”

Droom
Dit was de eerste internationale wedstrijd van Marlies sinds juli, de amazone stond even aan de kant vanwege een gebroken rug. “Dat je zo terugkomt is een droom. Ik heb vorige week wel in De Meern gereden, waar Ben Johnson ook al goed scoorde, dat was voor mij een extra informatiebron. We kunnen eigenlijk verder waar we gebleven waren, misschien is het zelfs wel beter dan dat. Hij heeft een tijdje pauze gehad en daarna heeft mijn moeder hem heel fijn op de basis getraind, dus ik kan eigenlijk weer lekker wegrijden.”

Uitslagen
Aqiedo (Undigo uit Ranirma keur v.Metall, fokker A.H. van Baalen-Roebers uit Gellicum) was in de Grand Prix het best presterende KWPN-paard. Hij werd onder het zadel van Adelinde Cornelissen derde met een score van 73,000% rond. De kür op muziek van hun rentree leverde met 77,560% een tweede plek op. Tommie Visser en Chuppy Checker CL (Osmium uit S Lincom’s Sympathy elite pref PROK van Balzflug, fokker C. van der Linden) eindigden in de Grand Prix op een zesde plek met 71,652%, in de kür op muziek werden zij met 73,365% zevende. Voor hen mocht de Britse Thomas Goode met Dior (Gribaldi uit Venannie ster van Goodtimes, fokker A. Veenhof uit Gieten) als vierde opstellen in de prijsuitreiking met 75,410%. Charlotte Defalque en Botticelli (Vivaldi uit Valinja v.Koss, fokker A.J. van Straalen uit Leerdam) werden met 71,535% negende in de kür, net voor Geert-Jan Raateland en Don Bravour (Painted Black uit Odette elite pref prest D-OC van Chronos, fokker W.J.M. van Beek uit Schaijk) met 71,290%. Diederik van Silfhout reed zijn nieuwe troef Chardonnay (Westpoint uit Larieta keur sport-dr van Wellington, fokker D. Hoefnagel uit Sprang-Capelle) naar een tiende plek in de Grand Prix met 70,239%. De ruiter besloot de Grand Prix Special te rijden en werd hierin vijfde met 71,383%.

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners