Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Gisteren namen Maikel van der Vleuten en vader Eric deel aan van de eerste aflevering van ‘The Insider At Home’, een nieuw opgezette show van Global Champions Tour. Verdi mocht daarbij niet ontbreken!

”Momenteel staat Verdi bij Team Nijhof waar hij ook ter dekking wordt aangeboden”, aldus Maikel van der Vleuten. “Hij wordt daar wat in het werk gehouden en hij brengt ook veel van zijn tijd op weide door. We hebben besloten om hem naar het hengstenstation te brengen waar hij ook ter dekking wordt aangeboden. Dat maakt zijn leven alvast iets makkelijker.”

Afscheid op Indoor Brabant
“Eigenlijk gezien zou hij in Den Bosch officieel met pensioen gaan”, laat Maikel van der Vleuten weten. Door het coronavirus werd Indoor Brabant afgezegd en moet het afscheid van Verdi op zich laten wachten. “We hebben dan ook besloten om zijn ‘officiele pensioen’ nog een jaartje uit te stellen en hem volgend jaar in Den Bosch officieel uit te zwaaien.”

Eerste keer op Verdi
”Ik weet nog dat ik voor de eerste keer op Verdi zat”, vervolgt Van der Vleuten. “Hij moet toen een jaar of vier geweest zijn maar ik voelde onmiddellijk dat hij speciaal was. Ik voelde mij onmiddellijk op mijn gemak toen ik hem voor de eerste keer reed en dat is voor mij wel erg belangrijk. Daarnaast merkte ik dat hij veel vermogen had en bovendien een goede instelling. Natuurlijk kon ik toen nog niet voorspellen dat hij tot een wereldpaard zou uitgroeien maar ik wist wel onmiddellijk dat hij zeker bepaalde kwaliteiten had. Hij had op dat moment nog een hele toekomst voor zich en als ik toen geweten had wat die toekomst zou zijn, had ik het waarschijnlijk niet geloofd.”

Op plek 6 van de meest succesvolle paarden van de Global Champions Tour
Verdi heeft vaak succesvol deelgenomen aan de Global Champions Tour. Er zijn maar vijf paarden die het beter deden dan Verdi als er wordt gekeken naar het aantal behaalde podiumplaatsen. “Eigenlijk kijken we nooit naar dit soort cijfers”, vervolgt Van der Vleuten. ”Het is goed om te weten dat hij in deze lijst staat tussen deze fantastische paarden. Het is tegenwoordig niet makkelijk om een podiumplek te behalen tussen de vele goede combinaties, ik ben dan ook erg trots op Verdi dat we dit als combinatie hebben bereikt.”

Bekijk hier de aflevering van ‘The Insider At Home’.

Bron: Hoefslag

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners