Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Keurhengst Phin Phin (Chin Chin uit Miss Abdullah T van Abdullah, fokker Kamiel Troubleijn) is op 28-jarige leeftijd overleden. Phin Phin werd op latere leeftijd goedgekeurd bij het KWPN. Onder Roelof Bril, die de hengst in België ontdekte, groeide de hengst uit tot Grand Prix-springpaard.

Phin Phin was de winnaar van vele internationale rubrieken in onder andere: Amsterdam, Geesteren, Maastricht, Wembley en Sachenrof. Ook won hij de grote prijs van Gyon in het 1.60m en was hij tweede in de Audi Grand Prix van Wiesbaden in het 1.60m. Veel van zijn nakomelingen zijn en waren succesvol op internationaal niveau. Daaronder Avenir, Uriki, Urona, Utha, Tin Tin, Top Secret, Zalvo, Wilexo, Brilexa en Vegas.

Nakomelingen
Phin Phin heeft in totaal 547 nakomelingen gekregen waaronder 285 hengsten en 262 merries. Een van deze hengsten is de goedgekeurde hengst Ultimo. Kleinzoon Key West (v.Tangelo van de Zuuthoeve) is ook goedgekeurd. Ook de merries doen het niet onverdienstelijk, Phin Phin is de vader van 42 sportmerries en dertien elitemerries.

Fantastische prestaties
Henriette Venderbosch blikt terug op de vele succesen van de hengst: "Wat hebben wij mooie bijzondere momenten met Phin Phin beleefd en hij heeft onder Roelof Bril fantastische prestaties geleverd." 

Een gouden karakter
"We hebben van Phin Phin genoten, zelfs op zijn oude dag voelde hij zich nog als een jonge hengst als hij naar buiten mocht. Zoveel levenslust en zoveel power. Een gouden karakter, zo intelligent en zoveel kwaliteit. Rust zacht lieve Phin Phin. Wat zullen wij jou missen", aldus Henriette Venderbosch. Henriette laat ook weten dat er diepvriessperma van Phin Phin beschikbaar blijft.

Bron: Facebook
Foto Phin Phin: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners