Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De tweede KWPN Online Veulenveiling van dit jaar zit erop! Deze veulenveiling werd in samenwerking met De Wiemselbach en Stal ’t Hofstee georganiseerd.

Dit keer hadden wij de mogelijkheid om een origineel rietje sperma van Chacco-Blue te veilen en de hoogste bieder was een vaste Hongaarse klant. Hij betaalde 32.000 euro voor het rietje sperma.

Van de 21 geveilde veulens is ruim driekwart daadwerkelijk verkocht en het merendeel van de veulens is in Nederlandse handen gebleven. De twee duurste veulens werden voor 5.500 euro verkocht, namelijk Petacchi NL (v.Jappeloup) en Patrimonium B (v.Van Gogh). Petacchi NL vertrekt naar Zweden, geregistreerde Dinand Noeverman uit Ommen is tevreden met het resultaat. “Het mooie van deze veiling is dat het voor iedereen toegankelijk is. De selectiedag is goed georganiseerd en het zijn realistische prijzen die gegeven zijn. En het blijkt; sport verkoopt! De halfzus van Petacchi NL heeft afgelopen weekend op het Equestrian Centre de Peelbergen bijvoorbeeld nog goed gesprongen.” Patrimonium B is in Nederland gebleven. De overige veulens zijn verkocht naar België, Zweden, Amerika, Duitsland en Nederland.

De collectie van de volgende KWPN Online Veulenveiling komt op maandag 3 augustus online, vrijdag 7 augustus starten de biedingen en de veiling sluit maandag 10 augustus. Voor alle uitslagen van deze tweede veiling gaat u naar de veilingwebsite.  

Foto Petacchi NL: Anniek de Wit

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners