Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Zindane (Kreator xx uit Oriflame ster IBOP PROK v.Kingston, fokker E. Klaassens uit Donderen), het paard waarmee Theo van de Vendel voor TeamNL deelnam in de discipline eventing aan de Olympische Spelen in Rio, is overleden. De 16-jarige ruin werd de laatste jaren door Theo’s partner Florinoor Hoogland in de eventingsport uitgebracht. 

Florinoor Hoogland bracht de ruin op lager niveau uit in de sport. Gisterochtend vroeg ging het op een wedstrijd in het Limburgse Kronenberg onfortuinlijk mis. In een wending tussen twee hindernissen van de cross stond de ruin ineens op drie benen. Er was direct veterinaire hulp aanwezig die besloot Zindane naar een dichtbij gelegen kliniek te brengen. Daar bleek dat de ruin een dusdanig gecompliceerde beenbreuk had opgelopen, dat het trieste besluit moest worden genomen hem in te laten slapen. 
Theo van de Vendel vertelt:  “Dit is zo triest. Zindane was echt onze maat, we hebben zoveel mooie dingen met hem mee mogen maken en daar zal ik hem altijd dankbaar voor zijn.” 

Zindane was geen paard dat uitblonk in de dressuurring, maar wel een paard waar je in de cross altijd op kon rekenen. De combinatie Zindane – Van de Vendel werd regelmatig opgesteld in het Nederlandse Nations Cup team. In 2015 was de combinatie lid van het Nederlands team dat vierde werd op het Europeeskampioenschap in Schotland. Een jaar later volgde de Olympische spelen waar het team zesde werd. In 2018 kwamen Zindane en Van de Vendel op individuele basis aan de start op het WK in Tryon. 

(Bron KNHS, Foto Hippofoto.be)

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners