Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vrijdag 18 september gaan vijfjarige KWPN’ers de strijd met elkaar aan om het kampioenslint op het Achterhoeks Hippisch Festijn. Wie mag zich de beste vijfjarige KWPN’er van dit moment noemen in de eventingsport? De jurering op het KWPN Kampioenschap voor jonge eventingpaarden ligt in handen van Gert Naber en Martin Lips.

Anders dan een reguliere wedstrijd is de wedstrijd voor jonge eventingpaarden KWPN-kampioenschap een aanlegtest. De strijd wordt verreden over drie onderdelen: een beoordeling van de gangen van het paard (dressuur), springen en de terreinproef. Bij de presentatie van de gangen komen maximaal drie combinaties tegelijkertijd in de dressuurbaan. Zij laten op verzoek van de jury links- en rechtsom stap, draf en galop zien.  Daarna volgt een  springparcours over een hoogte van 1.00 meter en tenslotte de terreinproef waarbij geen maximale toegestane tijd van kracht is.

Voorwaarden deelname
Om deel te mogen nemen dient de combinatie minimaal startgerechtigd te zijn in de klasse L-eventing of in de klasse L springen. De wedstrijd is open voor paarden van alle stamboeken. Echter kunnen alleen  paarden die zijn geregistreerd in het veulenboek, register A, register B of stamboek van het KWPN in aanmerking komen voor de titel van KWPN Kampioen. De hoogstgeplaatste KWPN'er bij deze wedstrijd wordt uitgeroepen tot KWPN kampioen. Heeft u een paard waarmee u een gooi naar de titel denkt te kunnen doen? Geef u dan snel op via het inschrijfformulier op deze pagina of via de agenda. 

Ook hier fokkerspremies
Aan de fokker(s) van de kampioen van de KWPN’ers in dit kampioenschap rijken de Vrienden van het KWPN een fokkerspremie uit. Verschillende personen en/of bedrijven hebben zich aangesloten bij de Vrienden van het KWPN en maken zich sterk voor de fokkers. Met behulp van de fokkerspremies brengen zij de waardering van de fokkers terug.

Meer informatie
Het programma en de startlijst verschijnt z.s.m. op de website. Voor meer informatie kunt u de pagina van de Jonge eventingpaarden bekijken of bezoekt u de website van het Achterhoeks Hippisch Festijn, waar het KWPN-Kampioenschap voor Jonge eventingpaarden deel van uit maakt.

Foto Rens Kroeze met Jolig W: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners