Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vandaag deden er twee EPTM-merries examen. Beide merries zijn enkele weken geleden aangeboden voor de reguliere merrietest en wisten vandaag met hele mooie scores te slagen voor hun examen.

J. Rubertha R15 (Dexter R uit Erubertha R5 elite EPTM-spr PROK van Sam R) van H. Visschier uit Rouveen wist met 82 punten te slagen voor haar examen. “Dit is een paard dat zich goed laat rijden waarbij zij steeds in een hele fijne aanleuning loopt. In galop toont de merrie veel balans en een goede ruimte. Ze laat zich gecontroleerd naar de sprong rijden, aan de sprong is ze snel en springt ze goed met lichaam naar boven. Het is een attente merrie met een mooie voorbeentechniek en veel lichaamsgebruik. Verder maakt ze de sprong ruim voldoende tot goed af”, licht Wim Versteeg toe.

Met maar liefst 84 punten wist Cascadello-dochter Caradette S Z (uit E.Saradette S ster PROK van Clarimo) te slagen. Deze merrie is gefokt door E.H. Schroembges uit Wellerlooi en staat geregistreerd bij A.H.T.M. van den Broek uit Wijchen, J.L.M. van den Broek uit Wijchen en W. Arts & D.G. Bar Ranch uit Hanford California. “Deze merrie laat zich fijn rijden en is daarbij heel geconcentreerd op de ruiter. Ze draaft met veel souplesse en balans. De galop is ruim, lichtvoetig en vertoond veel balans. De merrie springt met goede reflexen, veel lichaamsgebruik en laat zien ook over veel vermogen te beschikken.”

Potentie voor de toekomst
“Bij beide paarden valt op dat ze een hele goede instelling hebben, veel werklust en een fijne rijdbaarheid.  Ze lijken veel potentie te hebben voor de toekomst, wat dan ook af te lezen is aan de behaalde punten.” Na afloop was de stamboekopname waarbij de door Stal Roelofs uit Den Ham gefokte J. Rubertha R15 in het stamboek opgenomen werd met 70 punten voor haar exterieur en 80 punten voor het springen, welke cijfers zij meegekregen heeft vanuit de EPTM. Daarmee is zij in het stamboek opgenomen, ster verklaard en direct ook keur verklaard. Aangezien zij ook over een PROK-certificaat beschikt heeft zij als elitemerrie het KWPN-centrum verlaten. Caradette S Z ontving 75 punten voor haar exterieur en daarnaast 85 punten voor het bewegen.  Daarmee werd de merrie opgenomen in het stamboek, ster verklaard en ook keur verklaard - mits zij voldoet aan de veterinaire eisen.

Bekijk de gehele uitslag van beide merries hier. 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners