Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op woensdag 16 september vindt de zadelpresentatie en herkansing voor de dressuurhengsten plaats. Dan verschijnen de drie- en vierjarige aangewezen hengsten, die zijn aangemeld voor het verrichtingsonderzoek, in de Willem-Alexanderhal. Daarnaast staat op deze dag de herkansing onder het zadel voor driejarige hengsten op het programma en kunnen niet eerder aangeboden driejarige rijpaardhengsten aan de commissie worden gepresenteerd om in aanmerking te komen voor deelname aan het verrichtingsonderzoek.

Let op! Het maximum aantal bezoekers is bereikt en daarmee kunt u uzelf niet meer registreren voor dit evenement.

Om 8.00 uur wordt er gestart met de vierjarige dressuurhengsten. Vanaf 9.00 uur komen de driejarige dressuurhengsten in de baan. De presentatie vindt plaats in de Willem-Alexanderhal. Het losrijden vindt plaats in de Beatrixhal en het longeren van de hengsten is mogelijk in de KNHS-longeercirkel.

De hengsten worden op aanwijzing van de jury onder het zadel getoond in stap, draf en galop. De hengsten verschijnen zoveel mogelijk met twee tegelijk, onder het zadel, in de baan in de volgorde zoals vermeld op de startlijst.

Voorafgaand aan de herkansing onder het zadel vindt er een beoordeling van het exterieur en correctheid in beweging plaats van de niet-aangewezen hengsten. Aansluitend aan de zadelpresentatie van alle hengsten van de betreffende fokrichting, stappen de niet-aangewezen hengsten aan de hand rond in de Willem-Alexanderhal, waarna de hengstenkeuringscommissie bekend maakt welke hengsten worden uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek.

Onder de aangemelde hengsten voor het verrichtingsonderzoek vallen drie hengsten die tijdens de KWPN Stallion Show 2020 een premie in ontvangst mochten nemen, Blue Hors Monte Carlo TC (v.Dream Boy), Mowgli V.O.D. (v.Desperado), Mansion (v.Totilas) en Merlot VDL (v.Bordeaux).

Het verrichtingsonderzoek voor de dressuurhengsten gaat maandag 12 oktober van start en duurt 21 dagen.

Bekijk het voorlopig tijdschema

Foto Mansion: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners