Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Een zeer geslaagde Pavo Cup selectie in Houten vandaag. Van de 60 deelnemers waren er maar liefst tien combinaties die 80 punten of hoger kregen. Ook de jury – bestaande uit Veronique Roerink en Johan Hamminga, was meer dan tevreden. “Het was super georganiseerd, we hebben heel fijn kunnen werken. Mooi ook dat er zo’n grote deelname was”, aldus Johan Hamminga.

Bij de vierjarigen werden twee paarden met maar liefst 86 punten gewaardeerd. Dat waren  Liverpool TC (GLOCK’s Toto Jr uit Roseanne reg A pref prest van Gouverneur, fok/ger T.J.M. Coomans uit Oud-Beijerland) en Lexus O (Fürstenball uit Solinde voorl. Keur v. Kennedy, fokker M.A. Olsthoorn uit Schipluiden).

De door Simone Both voorgestelde Liverpool TC blonk uit met zijn goede basisgangen. “Een hoogbenig, heel mooi naar boven gebouwd paard dat zich goed liet rijden”, was het commentaar van Hamminga. “Hij heeft drie zeer goede basisgangen, en beschikt over veel balans. Een opvallend paard dat al heel goed aan de hulpen is en goed kon schakelen. Echt een paard zoals we dat graag zien!:

Lexus werd gereden door zijn eigenaresse Emma Laarkamp. “Een bloedpaard met een hele mooie zelfhouding, die heel lichtvoetig beweegt. In het begin reeds ze hem iets teveel terug, maar op onze aanwijzing om iets naar voren te rijden werd het hele beeld meer ontspannen en spatte de kwaliteit er van af. Zó harmonieus, zó licht aan de hulpen, we waren zeer gecharmeerd van dit paard.

Kevin Costner Texel & Escobar
Bij de vijfjarigen waren de hoogste punten (82) voor Kevin Costner Texel (Negro uit Elegantresse Texel elite IBOP PROK van Jazz, fokker W.T. van der Linde, Texel). Vorig jaar won hij onder Emmelie Scholtens tevens de voorselectie in De Mortel. Ook vandaag wist de hengst te imponeren, nu onder Antonito Laiz Zandio. “Een heel sterk paard die imponeert met zijn mechaniek in de benen en de kracht vanuit de achterhand. Hij blinkt uit in draf en galop, waarvoor hij 9’s ontving. In de verzamelde stap heeft hij nog wat moeite om de viertakt te bewaren, en Antonito zou hem iets smeuïger kunnen voorstellen, dat zou het hele beeld ten goede komen. Maar het totaalbeeld is heel mooi bergop met veel afdruk.”

De winnaar bij de zesjarigen was de door Emmelie Scholtens voorgestelde Escobar (El Capone uit Bahia Blanca stb-ext pref v. Sydney, fokker Stal Krol uit Handel). De hengst van Ad Valk en Joop van Uijtert is een hele chique verschijning met een hele mooie zelfhouding, hij ontving 84 punten. “Hij loopt mooi, goed gedragen. Hij beschikt over een goede stap beschikt, in draf toont hij veel expressie in het voorbeen. Met name in de overgangen in galop liet hij zien over veel schakelvermogen en dragend vermogen te beschikken", zo lichtte Hamminga de punten toe.

UITSLAG>>>


Foto: Foto4U  

4 jarige 1. Emma Laarkamp, 2. Simone Both en 3. Lisanne der Nederlanden


Foto: Foto4U
1. ANTOÑITO Laiz Zandio ( in ontvangst genomen door eigenaar Jeroen Witte) 2. Miranda Rongen 3. Martine van Vliet


Foto: Foto4U
1. Emmelie Scholten 2. Stephanie Kooyman 3. Malu van Leuven (niet op de foto)
 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners