Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

14 en 28 september zijn de aangewezen tuigpaardhengsten door hun rijder in tuig voorgesteld aan de hengstenkeuringscommissie. Beide keren heeft de hengstenkeuringscommissie de hengsten kunnen zien en feedback meegegeven. Dinsdag 13 oktober a.s. vindt de aanlevering van het verrichtingsonderzoek plaats.

Zes hengsten staan op de startlijst voor aanstaande dinsdag, waar zij na een individuele presentatie in tuig en een klinische keuring te horen krijgen of zij een stal op het KWPN-centrum mogen innemen. Bij de beide keren voorrijden werd een verrichting gevraagd die bijna gelijk is aan die van de alternatieve IBOP. Hierdoor kan de hengstenkeuringscommissie niet alleen de showdraf, maar ook zaken als de stap, gehoorzaamheid en trainbaarheid en natuurlijke aanleg goed beoordelen. Ook bij de aanlevering volgen de hengsten de gevraagde verrichtingen.

Maximiano I&S (v.Baarzens Jagerszoon), Maestro (v.Imago HBC), Macho (v.Indiana), Milan (v.Indiana), Magnifiek (v.Idol) en Magistraal (v.Icellie) zijn de zes hengsten waar het om draait 13 oktober. Bekijk het tijdsschema in het agenda-item. 

Net als vorig jaar zien we ook tijdens dit verrichtingsonderzoek Demi van Nispen terug als trainingsleider van de hengsten. Jelle van der Weide sluit zich bij haar aan als assistent trainingsleider en Susan Wind is de gastrijdster tijdens het verrichtingsonderzoek.

Door de aangescherpte coronamaatregelen is het voor bezoekers helaas niet toegestaan om de aanlevering bij te wonen. Het eindexamen van het verrichtingsonderzoek op zaterdag 31 oktober a.s. is voor iedereen via de livestream op KWPN.tv te volgen.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners