Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het voormalig Grand Prix dressuurpaard Lingh (van Flemmingh uit Gazelle ster preferent prestatie van Columbus, fokkers H.S. Dallinga uit Yde en R.M. Brinkman uit Sint Annaparochie) van Edward Gal is overleden op 27-jarige leeftijd.

Na zichzelf in de kijker te hebben gelopen in de sport werd Lingh in 2005 goedgekeurd bij het KWPN, samen met Edward Gal wist hij zich te bewijzen tot op het allerhoogste niveau. Zo hebben Edward Gal en Lingh samen vele successen behaald waar o.a. winst werd behaald op Lichte Tour-niveau, het NK van 2002, een plek in het Nederlandse team op de Wereldruiterspelen in Aken in 2006 en een tweede plaats op de FEI Wereldbekerfinale van 2006 in Las Vegas.

Ook voor de KWPN-fokkerij heeft de hengst goede dingen gedaan. Lingh bracht verschillende KWPN-gefokte Grand Prix-paarden zoals Clingh (uit Ugoletta van Little Rock) die onder de Amerikaanse Joseph Sandven vorig jaar nog op Grand Prix niveau werd uitgebracht, Bubblingh (uit Matajo DWB van Picandt) die door de Britse Richard Davison dit jaar nog op Grand Prix-niveau is uitgebracht en Cocksdorp Texel (uit Silithyia Texel PROK prest van Democraat die in 2016 door Lotje Schoots op Prix St. George-niveau werd uitgebracht. 

Edward Gal geeft op de Facebookpagina van GLOCK's Horse Performance Centre aan dat hij hele fijne herinneringen heeft aan Lingh. 

Foto: Sandra Nieuwendijk

€122,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners