Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Met nog twee reguliere springdagen van de eerste bezichtiging voor de boeg, staat het voorlopige totaal voor de tweede bezichtiging nu op 61. Vandaag kregen 19 hengsten groen licht.

Opnieuw was het een positieve dag in Ermelo, waar nakomelingen van zowel bewezen sport- en/of fokhengsten als jonge verervers beoordeeld werden. Drie zonen van topverervers Diamant de Semilly en Cornet Obolensky mogen een ronde verder, evenals zonen van in opkomst zijnde hengsten als Ducati van Schuttershof, El Barone 111 en Hernandez TN.

Gevarieerde afkomst
“Het was een interessante dag vandaag en we hebben in de breedte echt een stel fijne springpaarden gezien. Het ondereind was klein”, licht Cor Loeffen toe, die samen met Henk van den Broek en Wout-Jan van der Schans de commissie vormt. “Van Diamant de Semilly hebben we twee zonen geselecteerd die met vermogen en reflexen sprongen. Ook van Cornet Obolensky hebben we weer drie zonen kunnen selecteren. Daarnaast zijn we blij dat we ook van hengsten met aanzienlijk minder nakomelingen zonen hebben kunnen aanwijzen voor de volgende ronde. Het draait in de fokkerij natuurlijk niet alleen maar om bewezen vaderdieren, we moeten ook altijd om de bloedspreiding denken zodat dit in de toekomst niet in het gedrang komt. Dus mede in dat kader is het interessant dat we ook van hengsten met een totaal andere bloedvoering zonen hebben kunnen selecteren. Na vier dagen hebben we al een mooie groep hengsten voor de tweede bezichtiging, en binnen die groep kunnen we straks verder selecteren.”

Speciaal voor de eerste bezichtiging hebben wij een overzichtspagina gemaakt. Hier vindt u de groepenindeling, uitslagen, foto’s, de livestream en meer! Mis niets van de eerste bezichtiging via de gratis livestream.

Bekijk hier de volledige uitslagen

JS voor KWPN

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners