Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Drie Gelderse krachtpatsers zijn genomineerd voor de titel Gelders Paard van het Jaar. Een verkiezing die dit jaar online plaatsvindt en waarbij de winnaar online wordt gehuldigd op de KWPN Hengstenkeuring 2021. Veelzijdigheid, een goed karakter en sportprestaties zijn de belangrijkste kenmerken van de genomineerde paarden.

“We hebben gekeken naar de veelzijdigheid die het Gelderse paard typeert”, vertelt Erik Zeegers. “Met een Gelders paard kun je alle kanten op, dat zie je terug in de sportresultaten van de genomineerde paarden. Met een internationaal menpaard die ook nog in de dressuursport loopt, een ZZ-springpaard en een voormalig keuringskampioen die in de dressuursport op hoog niveau bovenin meedraait, hebben we een fraai rijtje paarden weten te vinden. Interessant is dat al deze paarden op jonge leeftijd van zich lieten horen in de keuringsbaan. Daarin zien we terug dat die typische Gelderse opdruk en dat werkbare karakter ook hoge ogen scoort in de wedstrijdsport.”

Dandy Jane
Special D-dochter Dandy Jane (uit Rendy Jane ster prest van Ahoy) kreeg op de stamboekkeuring maar liefst 90 punten voor haar bewegingen. Deze elitemerrie bewijst haar veelzijdigheid door in de mensport internationaal op driesterrenniveau te lopen. Bijzonder is dat het fokproduct van J. van Malestein uit Voorthuizen een dubbel sportpredicaten heeft, naast haar sportpredicaat in de mensport brengt haar Z1-klassering in de dressuursport een tweede sportpredicaat.

Gasarona
De door W. van Sijpveld-Bomas uit Ommeren gefokte Gasarona (Ginus uit W V Sarona van  Creool) kreeg op de stamboekkeuring 80 punten voor het springen. Gasarona komt uit een moederlijn met veel sport, waar ook de KWPN-hengsten WV Saron (v.Creool) en  Casaron (v.Ginus) uit komen. Deze elitemerrie is geklasseerd in het ZZ-springen.

Independent Little Me
Independent Little Me liet als jonge hengst zijn kwaliteiten al zien op de KWPN Stallion Show, waar hij gehuldigd werd als kampioen. Independent Little Me is met Dinja van Liere uitermate succesvol in de dressuursport. Als zesjarige was de stoere voshengst, gefokt door M.H.J. Rothengatter uit Nijensleek, WK-finalist; dit jaar liep de zoon van Uno Don Diego (uit Wendela ster pref prest van San Remo) naar de zilveren plak op het NK.

Wie volgt Vidieni op?
In 2019 werd de merrie Vidieni uitgeroepen tot Gelders Paard van het Jaar. We kennen deze Parcival-dochter van haar veelzijdige sportcarrière en als moeder van de KWPN-hengst Kardieno. Wie wordt de opvolger van deze goed fokkende elitemerrie?

Stem op jouw favoriet
Stemmen kan t/m 31 december 2020

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners