Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vandaag en gister stonden er twee IBOP-dagen op het programma op het KWPN centrum in Ermelo. Bij de dressuurmerries slaagden er 14, waaronder de Johnson-dochter Kymona met 80,5 punten.

De eerder geplande IBOP-dagen werden afgelast vanwege de nieuwe corona-restricties, maar ze kunnen wel doorgang vinden op het KWPN-centrum. “Omdat het een aanlegtest betreft en geen wedstrijd, en ze op het centrum onder de bedrijfsactiviteiten vallen”, legt jurylid Bart Bax uit. “Uiteraard nemen we alle maatregelen in acht, en we hebben heel plezierig kunnen keuren. Wel wat minder sfeervol maar we zijn blij dat we het door konden laten gaan. Ook omdat we meerdere drachtige merries in de IBOP hadden, voor wie het een voorlopig laatste kans was om deel te nemen aan een aanlegtest.”

Van de 23 dressuurmerries slaagden er 14. Acht van hen werden daarmee direct elite. Aansluitend werden zes merries aangeboden voor stamboekopname, waarvan er vier bevorderd konden worden. Als enige boven de 80 punten in de IBOP scoorde de vijfjarige Kymona (Johnson uit Damona ster van Special D, fokker A. Bakker uit Donderen) van B. Neuhauser uit Walchwill. Zij slaagden met een 8,5 voor de rijd- en bewerkbaarheid en kreeg 8’en voor alle andere onderdelen. “Deze merrie imponeerde al gelijk bij binnenkomst en beschikt over drie goede gangen. Ze viel op met haar gedragenheid, souplesse en afdruk in beweging. Ze is al M-dressuur geklasseerd en liet zich heel fijn rijden. In galop viel haar kracht positief op en kon ze al makkelijk wat sluiten.” Aansluitend werd de merrie met 75 punten voor het exterieur ster en keur verklaard. “Het is een goed in het rechthoeksmodel staande merrie met goede bovenlijn en hard fundament.” Kymona kwam in de IBOP uit op 80,5 punten. “Ze was weliswaar de enige boven de 80 punten maar daaronder kwam wel een goede groep van vijf merries die allen 78,5 en 79 punten scoorden.” 

Het bericht over de IBOP voor de springmerries volgt nog.

JS voor KWPN / Archieffoto

Uitslag 23 december
Uitslag 22 december

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners