Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

All in veulenregistratie

Op deze pagina vindt u
alles over het fokken van een veulen.

All in veulenregistratie

Bent u al trotse eigenaar van uw pasgeboren veulen, maar heeft u uw veulen nog niet geregistreerd?

Het KWPN biedt de all in veulenregistratie aan, waarbij wij na registratie, alles voor u regelen. U kunt in één keer uw veulen registeren en daarmee heeft u ook het paspoort aangevraagd. De afstammingscontrole van de vader is als extra service toegevoegd. Daarnaast wordt uw veulen geschetst en gechipt* door een KWPN-veulencontroleur en wordt uw veulen gemeld in de Nationale Database. Dit alles bieden wij aan voor € 171,25 inclusief 21% btw.

* Schetsen en chippen door een KWPN-paspoortconsulent is alleen mogelijk wanneer het veulen gestald staat in Nederland. In België is het mogelijk om dit te laten doen op de veulenkeuring.

Veulen registreren

De beginletter voor de veulennamen 2020 is de letter P.

KWPN-leden
Als KWPN-lid kunt u het veulen ná de geboorte eenvoudig online registeren via Mijn KWPN. Klik op de link hieronder, log in als u dat nog niet heeft gedaan en kies daarna de betreffende dekking uit het overzicht. Wanneer er nog géén dekking is geregistreerd, kiest u een van uw eigen merries uit de onderste lijst. Vul vervolgens de gevraagde gegevens in en uw veulen is aangemeld! 

Veulen registeren voor KWPN-leden

Niet-leden
Niet-leden kunnen een aanvraagformulier invullen om hun veulen te registreren.

Veulen registeren voor niet-KWPN-leden

Korting op genoomfokwaarde-onderzoek bij veulenregistratie!

Indien u bij het registreren van uw spring- of dressuurveulen direct een aanvraag doet voor het genoomfokwaarde-onderzoek, ontvangt u hierop een korting van € 13,50 (incl. 21% btw). U betaalt dan voor het onderzoek € 150,- (incl. 21% btw). De aanvraag kunt u doen bij het veulen registreren in Mijn KWPN.

Dekbewijs/geboortebericht van een ander stamboek?

Heeft u voor uw merrie een dekbewijs/geboortebericht van een ander stamboek? Dan kunt u dit originele document met de gegevens van uw veulen opsturen naar KWPN, De Beek 109, 3852 PL, Ermelo. Het KWPN-kantoor zorgt er dan voor dat het veulen voor u wordt ingeschreven bij het KWPN-stamboek en de paspoortconsulent de opdracht voor het schetsen en het chippen ontvangt.

Veulens chippen & schetsen

De paspoortconsulent (te vinden in de bevestigingsmail veulenregistratie) neemt na de registratie van uw veulen contact met u op om een afspraak te maken voor het schetsen en chippen. Omdat het vanuit de regelgeving is vastgesteld dat een veulen pas vanaf zes weken gechipt mag worden komt de paspoortconsulent het veulen tussen de leeftijd van zes weken en zes maanden schetsen en chippen. Speen in geen geval het veulen van de merrie voordat het veulen is geschetst en gechipt.

Lees meer

Anemone Horse Trucks legt uit - Hoe vervoer je merrie en veulen?

Anemone Horse Trucks legt uit - Hoe ga je goed voorbereid op pad?

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners