Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

JongKWPN

Welkom bij JongKWPN

Ben jij tussen de 16 en 30 jaar en geïnteresseerd in fokkerij en sport? Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. Afhankelijk van jouw interesse bepaal je zelf aan welk onderdeel je deelneemt. Je krijgt een schat aan praktische informatie, altijd gepaard met een gezellig samenzijn. Door tijdens deze activiteiten goed om je heen te kijken en je oren te spitsen, ontwikkel en verbreed je jouw kennis van fokkerij en sport. Ons doel is dat jij in de toekomst aan de basis zult staan van dat wereldberoemde, excellente KWPN Grand Prix-paard!

Dankzij de inzet van paardenliefhebbers die actief zijn op verschillende gebieden in de fokkerij en sport, kan JongKWPN gesteund door sponsoren, haar activiteiten organiseren. Gerenommeerde paardenmensen delen graag hun jarenlange opgebouwde visie met ons. Jaarlijks worden er tal van activiteiten georganiseerd, verspreid over heel Nederland. Deelname aan activiteiten is geheel vrijblijvend. Het selecteren van jonge talentvolle hengsten bij een professionele hengstenhouder voorafgaand aan de hengstenkeuring, een weidebezoek waarbij we veulentjes bij een vooraanstaande fokker bekijken en trip naar een buitenlandse fokkerij. Allemaal vaste waarden van het JongKWPN jaarprogramma. 
Door de jaren heen is de groep JongKWPN-ers flink gegroeid, inmiddels zijn er meer dan 600 leden. Een waardevol netwerk voor nu, maar ook voor later!

Missie
JongKWPN is de kweekvijver voor de jonge paardenfokker-sporter (16 t/m 30 jaar) met interesse voor het KWPN paard.

Visie
JongKWPN leidt jonge paardenmensen op voor de toekomst. JongKWPN levert een bijdrage aan het vergroten van de kennis onder haar leden over het KWPN-paard. Zodat zij in de toekomst in staat zijn de best presterende sportpaarden (Olympiade-paarden) te fokken. JongKWPN wil voor haar leden ook een springplank zijn naar functies binnen het KWPN, bijvoorbeeld als inspecteur of in een bestuur. Opleiden is de belangrijkste taak van JongKWPN, maar daarbij heeft JongKWPN ook een netwerkfunctie voor haar leden. Daarbij richt JongKWPN zich niet alleen op Nederland, zij wil een wereldwijd netwerk voor jonge fokkers activeren. Zo kan er optimaal kennis uitgewisseld worden tussen de verschillende stamboeken.

Doelstellingen

  • Alle JongKWPN leden kennis bieden over alle facetten van de fokkerij, en enkele sportaangelegenheden
  • In de toekomst een WK Young Breeders organiseren, om het internationale netwerk te verstevigen
  • JongKWPN bereikbaar maken voor iedere jonge paardenliefhebber
  • JongKWPN leden opleiden tot fokkers die de huidige wereldleidende positie van het KWPN kunnen vasthouden

Reglement Platform JongKWPN

Word lid van het JongKWPN

​JongKWPN Duofokkers

 

Fok jij samen met je ouders, oom of tante maar sta je niet als fokker geregistreerd? Dan kan dat vanaf dit jaar met de JongKWPN Duo Fokkersovereenkomst. Nadat de merrie-eigenaar (KWPN-lid) de nakomeling heeft geregistreerd bij het KWPN vullen jullie vervolgens samen de overeenkomst in. Hiermee verklaren jullie dat het JongKWPN-lid medefokker is en hij of zij wordt vervolgens als fokker toegevoegd op het stamboekpapier. Hierdoor zijn wij als JongKWPN’ers beter als fokkers van paarden in beeld. Met deze overeenkomst verklaar je enkel dat je medefokker bent, hier zitten geen extra kosten aan verbonden. Mocht je je nakomeling tevens op naam willen zetten als medegeregistreerde dan zul je ook lid moeten worden van het KWPN.

Let op:
– vul de overeenkomst binnen 5 dagen na het aanmelden van het veulen in en stuur deze naar info@kwpn.nl.
– voor de veulens die dit jaar zijn of worden geboren kun je de overeenkomst gebruiken, de overeenkomst kan niet met terugwerkende kracht worden ingezet.

Fokkers overeenkomst 2020

Artikelenarchief

2016

2015

JongKWPN op Facebook

Partners

€122,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners