Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Van 1 tot en met 4 augustus staat Ermelo in het teken van het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden. Voor negen verschillende landen komen 28 KWPN’ers aan de start.

Inmiddels is de volledige deelnemerslijst voor het WK bekendgemaakt. 23 landen sturen paarden naar Ermelo voor de strijd om de wereldtitels. KWPN’ers komen uiteraard aan de start voor Nederland, maar ook voor onder andere Groot-Brittanië, Hongarije, België en Oostenrijk. Klik hier voor de volledige Nederlandse delegatie.

Eerdere finalisten
Vorig jaar pakte de KWPN-goedgekeurde hengst Hermès (v.Easy Game) een bronzen medaille bij de zesjarigen paarden. Onder Dinja van Liere doet de hengst dit jaar opnieuw een gooi naar het eremetaal. De KWPN-goedgekeurde Wynton-zoon Imposantos liep onder Bart Veeze vorig jaar naar een vijfde plek bij de vijfjarige paarden, dit jaar is de hengst er wederom bij. De eveneens goedgekeurde In Style (v.Eye Catcher) liep vorig jaar in de finale onder Renate van Vliet, dit jaar neemt Hans Peter Minderhoud plaats in het zadel. Ook de finaliste van vorig jaar, Dream Boy-dochter Imagine, is er dit jaar onder Bart Veeze weer bij.

Zesjarigen
De vijfde KWPN’er in de finale bij de vijfjarige paarden vorig jaar was de Bordeaux-zoon Ironman H. Dit jaar neemt hij opnieuw deel bij de zesjarigen, wederom voor Finland en gereden door Yvonne Österholm. De KWPN-goedgekeurde Inclusive (v.Everdale) loopt net als vorig jaar het WK voor Groot-Brittanië, onder het zadel van Charlotte Fry.

Vijfjarigen
Bij de vijfjarige paarden is het KWPN ruim vertegenwoordigd. Naast de Nederlandse delegatie komt voor België de elitemerrie Javea (v.Bon Bravour) aan de start, gereden door Tom Franckx. Voor Hongarije nemen Everdale-dochter Jemima LH en de Blue Hors Zack-zoon Jonker deel. De Griekse amazone Christina Sachingolou zal deelnemen met Jarinda (v.Firestone) en El Capone-zoon Kartsevo Jewel Star gaat voor Rusland naar het WK. Voor Nederland maken onder andere de KWPN-goedgekeurde hengsten Jameson RS2 en Just Wimphof hun WK-debuut. 

Definite entries op leeftijd
Definite entries per land
Vraagprogramma
 

MvE voor KWPN - Foto Hermès: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners