Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Eind november is het alweer tijd voor de start van de KWPN-hengstenselectie 2019/2020. Vanaf 27 november t/m 10 december vindt op het KWPN-centrum in Ermelo de eerste bezichtiging plaats. De inschrijving hiervoor is vanaf nu geopend.

Tijdens deze eerste bezichtiging komen kwaliteitsvolle, bijna driejarige, hengsten samen op het KWPN-centrum, waar zij beoordeeld worden door de hengstenkeuringscommissie. Deze hengstenkeuringscommissie bestaat uit drie personen die deskundig zijn op het gebied van sport en fokkerij. Vanuit hier worden de beste hengsten doorverwezen naar de tweede bezichtiging. Deze vindt plaats tijdens de KWPN Stallion Show van 29 januari t/m 1 februari in s’-Hertogenbosch.

Wijzigingen hengstenselectietraject
In het komende hengstenselectietraject, zijn er op advies van de Fokkerijraad Rijpaard en Gelders paard diverse wijzigingen aangebracht. Zo vervalt in de toekomst de derde bezichtiging bij de rijpaarden en de Gelderse hengsten. Voor de dressuurhengsten wordt het longeren toegevoegd en vervalt in ’s Hertogenbosch bij de rijpaarden en de Geldersen de kampioenskeuring. In plaats hiervan worden de allerbeste KWPN-geregistreerde hengsten geprimeerd. Door de primering van de hengsten kunnen de meest complete hengsten extra in de schijnwerpers worden gezet en kan hierdoor aangegeven worden welke richting we op willen met de fokkerij.

Aanmelden
Via MijnKWPN kunt u uw hengst direct aanmelden. Log in met uw lidnummer en wachtwoord en selecteer het aan te melden paard. Als u het formulier invult kunt u ook aangeven of u uw hengst wilt opgeven voor de KWPN Select Sale. Wanneer u op opslaan klinkt, is de inschrijving definitief. De inschrijvingen sluiten op donderdag 7 november 2019.

KWPN Online Stallion Auction
In aanvulling op de KWPN Select Sale, organiseert het KWPN sinds vorig jaar ook de KWPN Online Stallion Auction. Dit is een online veiling voor eerste-en tweede bezichtigingshengsten, die worden geveild via de veilingwebsite kwpn.auction. De hengsten worden gepubliceerd met uitgebreide informatie inclusief foto- en video-opnames die gemaakt worden tijdens de eerste bezichtiging. Voor meer informatie over de KWPN Online Stallion Auction kunt u contact opnemen met Rianka Hazeleger via salespromotion@kwpn.nl of via telefoonnummer: 0341-255 511.

Buitenlandse hengst aanmelden?
Stuur dan een kopie van het afstammingsbewijs met daarbij uw gegevens op naar het KWPN (ingescand naar info@kwpn.nl of per post).

Hulp nodig?
De KWPN Informatie Desk is tijdens kantooruren bereikbaar op 0341-255555 of via het e-mailadres info@kwpn.nl.

Meer informatie over de eerste bezichtiging

Aanmelden springhengsten
Aanmelden dressuurhengsten
Aanmelden Gelderse hengsten

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners