Rijpaard (springen en dressuur)


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vrienden van het KWPN

De fokker staat centraal

Van Olst Horses

Van Olst Horses is een professioneel paardenbedrijf dat internationaal opereert binnen alle facetten van de moderne dressuursport en fokkerij.

Met een hengstenhouderij, eigen opfok, internationale sportstal, de in- en verkoop van talentvolle paarden en de opleiding van talentvolle ruiters is naar eigen inzicht, jarenlange ervaring en eigen filosofie een systeem ontwikkeld waarbij al deze bedrijfstakken elkaar naadloos en uitstekend aanvullen.

Ieder jaar wordt een grote groep veulens aangekocht uit het eigen klantenbestand, die na een succesvolle opfok vervolgens hun weg vinden over de hele wereld.

Met oa hengsten als Negro, de Nestor van Van Olst Horses, Lord Leatherdale en zijn zonen Chippendale, Everdale en Glamourdale, allen Grand Prix geklasseerd, en de jonge talenten Don Joe, Inclusive, Jayson, Kjento en Lantanas is een interessant hengstenbestand beschikbaar voor iedere fokker.

Onder begeleiding van Anne van Olst, zelf vijfvoudig deelnemer aan de Olympische Spelen, worden al deze talenten opgeleid voor het allerhoogste niveau van de internationale sport. Het gros van hen wordt uitgebracht door Charlotte Fry.

Via de Van Olst Sales (Online) worden jaarlijks diverse veilingen georganiseerd waarbij veulens van eigen klanten, fokmerries en sportpaarden worden geveild.

Grand Prix Sales

Grand Prix Sales is een online veilingplatform waar exclusieve collecties dressuur- en springveulens en/of embryo’s in het topsegment worden aangeboden aan een internationaal koperspubliek. Dit veilingplatform is opgericht in 2020 door Sannah Angenent en Marjolein Ras. In samenwerking met haar partners biedt Grand Prix Sales een totaal concept aan kopers vanaf aankoop van veulen/embryo tot en met aflevering, het regelen van transport, verzekering en opfok.

Veilingen
Grand Prix Sales organiseert drie tot vier exclusieve veilingen per jaar. Klanten kunnen zich voorafgaand aan de veiling op de website van Grand Prix Sales registreren waarna zij online kunnen meebieden. Data veilingen 2021:
11 en 12 juni CSI Twente
10 en 11 augustus Online
5 en 6 oktober Online
13 en 14 december Online

Selectie veilingcollecties
De veulens die voor selectie in aanmerking komen, worden allen aan huis bezocht en geselecteerd. Fokkers melden zich aan via de website of rechtstreeks bij de organisatoren Sannah Angenent en Marjolein Ras. Tijdens de foto/videodagen en bij aflevering worden alle veulens door een erkende veterinair klinisch gekeurd.

CSI Twente
Naast meerdere exclusieve online veilingen is Grand Prix Sales ook vertegenwoordigd tijdens CSI Twente waar tijdens een live-veiling op vrijdagavond na de Longines Grand Prix 1.60m en op zaterdagavond na de Grand Prix Special een exclusieve collectie spring- en dressuurveulens onder de hamer komen.

Meer informatie over de organisatie vindt u op: www.grandprixsales.nl
 

 

RS2 Dressage

RS² Dressage Center in Groesbeek is een hippisch complex in eigendom van Saskia en Jacques Lemmens. Het unieke team Robin van Lierop, Seth Boschman en Marieke van der Putten trainen de bijzonder talentvolle paarden tot het allerhoogste niveau.

RS² Dressage fokt jaarlijks meerdere veulens en is daarnaast de eigenaar van Jameson RS² (Blue Hors Zack x Negro), de KWPN-goedgekeurde hengst die op driejarige leeftijd ook kampioen op de KWPN Hengstenkeuring werd. Deze getalenteerde hengst won begin 2019 overtuigend de Finale van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur klasse M. In ’s-Hertogenbosch werd hij door de jury met maarliefst 94 punten beloond. Hij verdedigde vorig jaar de Nederlandse driekleur op het WK Jonge Dressuurpaarden, het podium voor de allerbeste jonge dressuurtalenten ter wereld. Met een prachtige score van 8.84 werd hij tussen dit internationale geweld fraai 8ste in de finale. De eerste nakomelingen van Jameson RS²  zijn ook veelbelovend, op de Prinsjesdagveiling van 16 juni was het best verkochte dressuurveulen een nakomeling van hem. Jameson RS²  is ook goedgekeurd in Oldenburg en Westfalen.

Naast Jameson RS² hebben ze ook  Zum Glück RS2 OLD (Zonik x Florestan I) in eigendom, deze is goedgekeurd voor het Oldenburger stamboek en in Westfalen en presteerde goed tijdens het WK in 2018 als 5 jarige en wist daarna brons te winnen op het BundesChampionat. Het jaar daarna een mooie 9e plaats in de finale van het WK en bij de 6-jarigen een gouden medaille op het Bundeschampionat.

Lowland International B.V.

Lowland International NV is in 1993 opgericht te Antwerpen als Scheepvaart en Offshore exploitant. Gelijktijdig is ook en Brancheoffice geopend in Hoofddorp. Lowland International vaart met schepen voor scheepseigenaren, vaak ook eigendom van beursgenoteerde Maatschappijen, met eigen personeel wat bij hen op de loonlijst staat, genaamd Crew of shipmanagment.

Met 20 buitenlandse kantoren en agentschappen varen zij met Offshore, containers, passagiers, tankers (olie, gas, chemicalien), zwaartransport en zeesleepdiensten. Circa 17 verschillende nationaliteiten werken voor de Lowland Marine en Offshore Group. Lowland International bestaat 27 jaar en werkt volgens de strengste normen, regels, en procedures om de klanten goed te kunnen bedienen.

Martin Vanderstappen heeft privé al 40 jaar paarden, voornamelijk KWPN’ers. Nadat hun sportpaarden circa 7 jaar geleden aan ouderdom overleden zijn, hebben Martin en zijn vrouw diverse kwaliteitsvolle hengst -en merrieveulens gekocht op verschillende veilingen. Inmiddels zijn deze veulens volwassen. Omdat hun passie bij zowel sport als fokkerij ligt concentreren zij zich voornamelijk op de merries die KWPN-geregistreerd zijn. Inmiddels zijn twee merries elite waarvan Funkenmarie (v.For Romance) 93 punten behaalde bij de EPTM-test. Ook is nu het eerste veulen geboren, een prachtige merrie van GLOCK’s Toto Jr. 

Martin Vanderstappen is aangesloten bij Vrienden van het KWPN omdat de KWPN’ers wereldwijd goed presteren en de fokkers aan de oorsprong van deze successen staan. Op deze manier laten zij merken dat zij waardering hebben voor hun kennis en vakmanschap.

Hengstenstation van Uytert

Hengstenstation van Uytert is een onderneming in het midden van Nederland die sinds 1993 actief is met een eigen KI-station en succesvolle dressuurstal. In de loop van deze 26 jaar hebben ze een goede naam opgebouwd met veelal interessante dressuurhengsten en talentvolle springpaarden.Het dekstation vertegenwoordigd meerdere fantastische spring- en dressuurhengsten. De dressuurstal wordt gemanaged door Joop van Uytert en Renate van Vliet. Renate rijdt meerdere KWPN-goedgekeurde hengsten en zien we dan ook vaak terugkomen op de grote wedstrijden. Zo won zij in 2019 met Johnny Depp de Pavo-Cup bij de 5-jarigen. 

Köster Advocaten

Vanuit een sterke juridische basis adviseert en procedeert Köster Advocaten op een breed vlak van de bedrijfsvoering. Köster bestaat uit een veelzijdige mix van ervaren en jonge advocaten, die ook duidelijke gezamenlijke noemers hebben, zoals betrokkenheid, inventiviteit en een winnaarsmentaliteit. Omdat de sectoren continu in beweging zijn, veranderen de regels en dus ook hun rol als advocaat. Om ‘het ideale kantoor van nu’ te blijven, zijn ze veeleisend ten aanzien van zichzelf. Ze hebben keuzes gemaakt voor specifieke branches en sectoren en investeren daarom gericht in kennis en expertise. Door deze specifieke kennis zijn ze in staat (potentiële) problemen voor hun cliënten vroeg te signalen en daardoor vaak te voorkomen, voordat ze zijn ontstaan. Ze staan daarbij erg open voor frisse ideeën. Ze zijn authentieke, zelfverzekerde professionals met passie voor hun klanten en het eigen vakgebied. Tevens zijn ze expert in het vertalen van complexe (juridische) vraagstukken naar praktisch toepasbare adviezen en oplossingen.

Dierenkliniek en stoeterij Enterbrook

Gerrit en Leontine Ter Harmsel-Zanderink zijn eigenaar van Dierenkliniek en Stoeterij Enterbrook. Met de modern ingerichte kliniek richten zijn zich op paarden, maar ook op kleine huisdieren. De veterinaire ontwikkelingen worden continu gevolgd, om zo de klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Op hetzelfde terrein in Enter bevindt zich daarnaast het Dekstation. Hier zijn verschillende hengsten vers beschikbaar, onder andere Aristoteles V, Action Breaker, Mr. Emerald EB, Defender, Jack Daniels EB, Ice Breaker EB en Apardi. Daarnaast biedt Dekstation Enterbrook van een groot aantal hengsten diepvriessperma aan.

Lees meer

VDL Stud Sport & Training B.V.

In 1972 kocht Wiepke van de Lageweg zijn eerste paard voor de fokkerij. Wat begon als een hobby met één fokmerrie, groeide uit tot een internationaal opererend familiebedrijf: VDL Stud. De VDL Stud beschikt over een moderne accommodatie waar men zich volop bezighoudt met de Hengstenhouderij, Fokkerij, Sport en Handel. Daarnaast is het van groot belang om jonge paarden goed en gezond te laten opgroeien en op de juiste manier te trainen, zodat iedereen die een paard zoekt er één kan vinden die aan zijn of haar eisen voldoet. VDL Stud is een Europees gecertificeerd hengstenstation met meer dan 50 goedgekeurde hengsten, die over de hele wereld gestationeerd zijn. In het laboratorium, dat voldoet aan alle eisen en EU gecertificeerd is, vriezen ze sperma van hun eigen, maar ook van andere, hengsten in. Ze exporteren diepvries sperma over de hele wereld en vers sperma door geheel Nederland en binnen Europa. Door de jaren heen heeft er een strenge selectie plaatsgevonden in het fokprogramma van de VDL Stud, waardoor de fokkerij van nu bestaat uit excellente fokmerries met de beste bloedlijnen. Momenteel heeft VDL Stud een fokkerijprogramma met circa 80 fokmerries waarbij het doel is sportpaarden te fokken voor het hoogste niveau. Naast het hengstenstation is vorig jaar een nieuw embryocentrum gebouwd en in gebruik genomen waar embryo’s worden gespoeld uit eigen merries en uit merries van clientèle. Naast de fokkerij houden ze zich bezig met de handel van veulens, jonge paarden, fokmerries en sportpaarden. Niet alleen van zichzelf maar ook verkopen ze paarden van fokkers en klanten.

V.Z. Hackerom

Stoeterij VZ Hackerom is een fokkerij-, sport- en handelsstal met paarden die potentie hebben om de top te bereiken. Door gebruik te maken van bewezen bloedlijnen heeft Stoeterij VZ Hackerom al internationale sportpaarden weten voort te brengen. Daarnaast worden ieder jaar beloftevolle (jonge) hengsten ingezet om veulens te fokken die imponeren en verrassen. Één van de paarden die uit de stoeterij van Antoon Koenen komt is de reservekampioen van de Nationale Merriekeuring van 2014: G-Star VZ. In 2019 nam Stoeterij VZ Hackerom met 4 merries deel aan de keuring, wat ook niet zonder succes was; eind 2019 hebben al deze vier merries het elite predicaat behaald en waren zij samen goed voor bijna 320 punten op de EPTM test.

Delta Horses

Delta Horses is een softwareleverancier en levert het meest uitgebreide registratieplatform dat stamboeken nodig hebben. Dit registratieplatform, genaamd EQUIS, wordt door veel (grote) stamboeken wereldwijd gebruikt, waaronder het KWPN. Paul de Blaauw is bestuurder van Delta Horses en Max Becherer vertegenwoordigt Delta Horses internationaal. Daarnaast zijn zij ‘Vriend van het KWPN!’

De basis van EQUIS werd in 2001 gelegd door het ICT-bedrijf Softhouse in opdracht van het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek (KFPS). Er werd een database aangelegd waarin de stamboomgegevens en de op de keuringen behaalde predicaten geregistreerd konden worden. De ontwikkelingen van een ‘simpel’ registratieprogramma naar een uitgebreid web-based platform volgden daarna snel. In 2010 is Delta Horses opgericht, een samenvoeging van de hippische activiteiten van Softhouse, CRV en Media Primair om zo nog meer kunde op het gebied van dierregistratie en kennis samen te brengen voor de ontwikkeling van een nieuw en verbeterd online registratie- en kennisplatform voor stamboeken. Inmiddels vindt ruim 90 procent van alle Nederlandse paardenstamboekregistraties plaats via het Equis platform, waaronder alle paarden die vallen onder KWPN, KFPS, NSPS, KVTH, NMPRS, AVS en Vereniging Het Groninger Paard. Daarnaast is Delta Horses ook internationaal een opkomende leverancier van dierregistratie. Zo zijn er implementaties uitgevoerd binnen en buiten Europa: onder andere de (centraal vanuit de overheid georganiseerde) stamboekregistratie voor alle zeven paardenstamboeken en rundvee in Luxemburg en in Noord Amerika. Sinds vorig jaar zijn wij ook partner van de WBFSH. De WBFSH is dé federatie van stamboeken voor sportpaarden wereldwijd. De WBFSH is de belangrijkse verbinding tussen de fokkerijorganisaties van sportpaarden en de internationale paardensport (FEI).

Toekomst van het Equis-systeem  
Op dit moment wordt druk gewerkt aan een nog uitgebreider online platform waarbij internationale gegevensuitwisseling van identificatiegegevens mogelijk wordt met de speciaal hiervoor ontwikkelde applicatie HorseLink.  Ook kennisontsluiting daarbij naar de leden en fokkers is een steeds belangrijker element, waarbij gedacht kan worden aan de (internationale) beschikbaarheid van fokkerijgegevens van de dieren, traceerbaarheid van genetisch materiaal en gepubliceerde achtergrondinformatie waaronder ook multimediale beelden. Hiervoor is ook een handige ‘’leden’’ app in ontwikkeling die later dit jaar beschikbaar wordt gesteld. Daarnaast werken wij hard aan de integratie van EQUIS met systemen van andere voor stamboeken belangrijke dienstverleners. Samenwerking tussen stamboeken onderling en standaardisatie van stamboekprocessen wordt door ons gestimuleerd, hiervoor hebben wij vorig jaar een ‘EQUIS’ gebruikersgroep in het leven geroepen.

Lees meer

Rom Vermunt

Rom Vermunt runt samen met zijn vrouw Stephanie een handelsstal in het Overijsselse Geesteren. Rom heeft veel ervaring in het opleiden van jonge paarden, en beschikt daarnaast over een groot netwerk binnen Nederland om voor elke klant een paard te kunnen vinden. Rom Vermunt is de eigenaar van onder andere de KWPN-goedgekeurde hengsten Indigro, Kyton en Ferguson. Ook worden op de stal in Geesteren ieder jaar een aantal KWPN veulens gefokt, waarbij uiteraard ook gebruik gemaakt wordt van het eigen hengstenmateriaal.

InnovestIT Group

De InnovestIT Group is een familiebedrijf dat zich focust op het leveren van softwareoplossingen die de administratieve lasten in de back-office binnen bedrijven en instellingen substantieel verlagen. Binnen de groep worden oplossingen geboden om het inkoop en inkoopfacturenproces te optimaliseren. Daarnaast het proces van verkoopfacturen tot betalen te verbeteren. Tevens worden robotic process automation, contract- en declaratiemanagement oplossingen geboden en hebben wij oplossingen voor de digitale handtekening en incasso. Onder de groep vallen de bedrijven ICreative, Easy Systems, Diesis, Coforce en Stiply. 130 Medewerkers helpen ruim 1.150 klanten in binnen- en buitenland.

Het fundament voor de InnovestIT Group is gelegd in 2001 met de oprichting van ICreative door Erik van Doorn. Erik is oprichter en CEO van InnovestIT en is namens de InnovestIT Group aangesloten bij Vrienden van het KWPN. Al van jongs af aan is Erik actief in de paardensport. Eind 90-er jaren is het eerste zelf gefokte veulen geboren waarna een passie voor fokkerij is ontstaan. Er wordt zowel in de spring- als dressuurrichting op bescheiden schaal gesport en gefokt. Het hele gezin inclusief partners zijn hierbij direct of indirect betrokken. Erik is actief geweest in de ledenraad en het regiobestuur Gelderland van het KWPN. In het verleden nauw betrokken bij Veulenveiling midden Nederland en was regelmatig te horen als omroeper op paardenevenementen.

Lees meer

Driessen Dressage Horses B.V.

Driessen Dressage Horses is een professioneel paardenbedrijf, dat veel investeert in jonge talentvolle dressuurpaarden zowel in het binnen als het buitenland. In de stallen staan goedgekeurde hengsten, jonge dressuurpaarden, fokmerries en een aantal talentvolle veulens.  Onder andere de goedgekeurde hengsten Imposantos (gereden door Bart Veeze) is in bezit van Driessen Dressage Horses. Deze hengst won in zowel 2017 bij de 4 jarigen, als in 2018 bij de 5 jarigen de Pavo Cul, en was in 2017 tevens de winnaar van de hengstencompetitie klasse L. Ook Imagine, reserve kampioen van CK-Gelderland 2016 en reserve kampioen op de Pavo Cup 2017 is in het bezit van Driessen Dressage Horses. Daarnaast is Driessen Dressage Horses o.a. eigenaar van de goedgekeurde KWPN hengst Kilian en de in 2020 aangewezen hengsten Serfaus en Malo.

Dale International

Met ruim 25 jaar ervaring is Dale International een gevestigde naam in creditmanagement en debiteurenbeheer. Dale International is geworteld in de branche, maar allesbehalve een standaard incassobureau. De signatuur van oprichter en eigenaar Sergio D’Alessandro is gevat in een unieke en persoonlijke aanpak. Zijn visie sluit aan bij de kernwaarden van het KWPN-paard: werkwillig en onverschrokken, maar ook betrouwbaar en makkelijk in de omgang. Een bewezen recept voor een vlotte betaling. Sinds 2019 verzorgt Dale International als exclusief partner alle incassozaken voor het KWPN. Dale International is letterlijk geworteld in de branche, sterk internationaal georiënteerd en behartigen al vele jaren de belangen van hengstenhouders, dierenartsen, stamboeken, transporteurs en inseminatiestations in binnen- en buitenland. Van een eenmalige openstaande factuur tot vele tientallen, het is hen om het even. Dale International gaat er altijd met dezelfde passie mee aan de slag.

Lees meer

Wezenberg Groep

Benny en Gert Wezenberg runnen het familiebedrijf Wezenberg Groep, dat in 1945 opgericht is. Wezenberg Groep is gespecialiseerd in het vervoer van groente en fruit uit het omliggende tuinbouwgebied ‘De Koekoek’. Wat begon met paard en wagen in 1945, werd in 1966 een landbouwtrekker met oplegger en is sinds 1982 de huidige vrachtauto die je dagelijks ziet rondrijden. Zo is transportbedrijf Wezenberg ontstaan. Wezenberg Groep is gebouwd op de stevige fundamenten van maar liefst vier generaties Wezenberg: Berend, Gerrit, Benny en Gert. Benny’s vrouw, Marijke, is een belangrijke factor in de transportonderneming. Zij zorgt nog altijd voor een vlekkeloos verloop van de planning in het binnenland. Vanaf 1993 is Gert Wezenberg toegetreden. Hij heeft ervoor gezorgd dat de internationale transport is uitgebreid.

Lees meer

Anemone Horse Trucks

Anemone Horse Trucks bestaat in 2021 al 25 jaar. In 1996 zijn zij gestart met het ontwerpen van concepten ten behoeve van het veilig vervoeren van paarden waarbij ruiter en paard blij zijn. Stapje voor stapje zijn zij hiermee begonnen. Anemone Horse Trucks was het eerste bedrijf dat uit voorraad paardenauto’s ging verkopen. Dat concept zijn zij steeds meer gaan uitbreiden en marktconform gaan verfijnen. In 2000 is er een nieuw pand gebouwd in Scherpenzeel en kwam er een showroom waar mensen hun exemplaar konden uitzoeken. De slogan werd toen niet voor niets: 'Vandaag kopen, morgen rijden'. Ondertussen bedienen ze klanten over de hele wereld en hebben ze de slogan aangepast naar: 'Your mobility partner in the equestrian world'. In 2004 is Anemone Horse Trucks voor het eerst het Midden-Oosten in gegaan. Stapje voor stapje zijn ze gegroeid en hebben ze inmiddels afnemers over de hele wereld. Midden-Amerika is daarentegen een moeilijk gedeelte om afzet in te vinden, omdat ze daar geen auto’s kunnen registreren. Klanten uit Amerika en Azië kwamen wel naar Anemone Horse Trucks toe. Zij hebben daarop ingespeeld en het bedrijf ‘Anemone Horse Carrier’ opgericht, waar men paardenauto’s kan huren.” Anemone Horse Carrier is gaan uitbreiden naar Horsetrucksforrent.com en heeft grotere paardenauto’s aan het assortiment toegevoegd.

Lees meer

Horses in Hands

Horses in Hands; een onderneming die de gezondheid en revalidatie van paarden voorop heeft staan en gerund wordt door Astrid Hoppenbrouwers.  Bij Horses in Hands werken zowel dierenartsen als professionals, waaronder een fysiotherapeut, osteopaat, chiropractor, sportmasseur, hoefsmid, zadelpasser, bitfitter, instructeur en holistische therapeuten samen om paarden gezond te houden en om te revalideren na een blessure. Dit doen zij door een gezamenlijke ondersteuning vanuit verschillende invalshoeken, met behulp van aquatraining en op basis van verschillende trainingstechnieken aan de hand of onder het zadel. De training en aanpak is gericht op de ontwikkeling van balans, kracht en souplesse waarmee de natuurlijke bewegingskwaliteit zoveel mogelijk tot zijn recht komt. Astrid werkt met zowel gezonde paarden als het revaliderende paarden.

Lees meer

Media Primair

Media Primair is gericht op de dienstverlening voor stamboeken, bedrijven en stichtingen binnen de hippische branche. De focus ligt op de ondersteuning in design, content, marketing, commercie, magazines en bijbehorende producten en diensten. Dit alles gebeurt onder leiding van Rob Mekelenkamp. Naast de CEO van Media Primair is Rob mede-eigenaar van Delta Horses, dat hij in 2010, samen met enkele collega’s heeft opgericht. Delta Horses heeft de stamboekdatabase ‘Equis’ toegankelijk gemaakt voor leden van diverse stamboeken, van klein tot groot. “Onder meer het KWPN, de KFPS, de NSPS en het Welsh-stamboek zijn bij ons aangesloten.

Lees meer

Wat betekent het om Vriend te zijn van het KWPN?

De Vrienden van het KWPN ondersteunen de KWPN-fokkers door hun bijdrage, waarvan minimaal de helft rechtstreeks wordt uitgekeerd aan fokkers doormiddel van jaarlijkse fokkerspremies op de KWPN Stallion Show en de KWPN Kampioenschappen. Fokkers zijn zeer belangrijk voor de paardensport. Zonder fokkers hebben onze ruiters immers geen paarden om op te rijden. Met uw lidmaatschap ondersteunt u de fokkers doormiddel van fokkerspremies. Daarnaast biedt uw lidmaatschap bij de ‘Vrienden van het KWPN’ de mogelijkheid om te netwerken met andere deelnemers en de verschillende bijeenkomsten bij te wonen. Jaarlijks worden er vier bijeenkomsten georganiseerd, waarvan een bezoek aan de KWPN Stallion Show in Den Bosch uiteraard onderdeel is. 

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners


Het KWPN maakt gebruik van cookies

Wij vragen uw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid.

Cookiebeleid