Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vrienden van het KWPN

De fokker staat centraal

De Debbehoeve

Dressuurstal de Debbehoeve uit het Noord-Hollandse Warmenhuizen is gespecialiseerd in het aan-en verkopen van dressuurpaarden, alsmede het fokken en opfokken van dressuurveulens.

De Debbehoeve fokt jaarlijks meerdere KWPN veulens, en is daarnaast eigenaar van de in 2020 op de KWPN-Hengstenkeuring aangewezen én geprimeerde hengst Mansion (Totilas x Krack C) en van de in 2019 aangewezen hengst Linvasion (Sir Donnerhal x Krack C). Beide hengsten moeten nog deelnemen aan het verrichtingsonderzoek.

RS2 Dressage

RS² Dressage Center in Groesbeek is een hippisch complex in eigendom van Saskia en Jacques Lemmens. Het unieke team Robin van Lierop, Seth Boschman en Marieke van der Putten trainen de bijzonder talentvolle paarden tot het allerhoogste niveau.

RS² Dressage fokt jaarlijks meerdere veulens en is daarnaast de eigenaar van Jameson RS² (Blue Hors Zack x Negro), de KWPN-goedgekeurde hengst die op driejarige leeftijd ook kampioen op de KWPN Hengstenkeuring werd. Deze getalenteerde hengst won begin 2019 overtuigend de Finale van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur klasse M. In ’s-Hertogenbosch werd hij door de jury met maarliefst 94 punten beloond. Hij verdedigde vorig jaar de Nederlandse driekleur op het WK Jonge Dressuurpaarden, het podium voor de allerbeste jonge dressuurtalenten ter wereld. Met een prachtige score van 8.84 werd hij tussen dit internationale geweld fraai 8ste in de finale. De eerste nakomelingen van Jameson RS²  zijn ook veelbelovend, op de Prinsjesdagveiling van 16 juni was het best verkochte dressuurveulen een nakomeling van hem. Jameson RS²  is ook goedgekeurd in Oldenburg en Westfalen.

Naast Jameson RS² hebben ze ook  Zum Glück RS2 OLD (Zonik x Florestan I) in eigendom, deze is goedgekeurd voor het Oldenburger stamboek en in Westfalen en presteerde goed tijdens het WK in 2018 als 5 jarige en wist daarna brons te winnen op het BundesChampionat. Het jaar daarna een mooie 9e plaats in de finale van het WK en bij de 6-jarigen een gouden medaille op het Bundeschampionat.

Hoveniersbedrijf Koppelman

Koppelman Hoveniers is een zeer veelzijdige dienstverlener over de volle breedte van de groenvoorziening. Sinds 1986 maken én houden ze de groene leefruimte mooi. Voor zakelijke opdrachtgevers én particulieren. Van getekend ontwerp tot perfecte voltooiing. Ze verzorgen alle werkzaamheden die benodigd zijn voor een fraaie groene ruimte, van (sier)bestrating tot beplanting. Ze voeren ook bestaande ontwerpen uit, of geven vorm aan uw ideeën. Koppelman is gevestigd in Haaksbergen, en het werkgebied bevindt zich in een straal van 100 km. rondom Haaksbergen, zowel in Nederland als in Duitsland. Ongeveer de helft van de werkzaamheden richt zich op de zakelijke markt, de andere helft bestaat uit werk voor particulieren. 

 

Lowland International B.V.

Lowland International NV is in 1993 opgericht te Antwerpen als Scheepvaart en Offshore exploitant. Gelijktijdig is ook en Brancheoffice geopend in Hoofddorp. Lowland International vaart met schepen voor scheepseigenaren, vaak ook eigendom van beursgenoteerde Maatschappijen, met eigen personeel wat bij hen op de loonlijst staat, genaamd Crew of shipmanagment.

Met 20 buitenlandse kantoren en agentschappen varen zij met Offshore, containers, passagiers, tankers (olie, gas, chemicalien), zwaartransport en zeesleepdiensten. Circa 17 verschillende nationaliteiten werken voor de Lowland Marine en Offshore Group. Lowland International bestaat 27 jaar en werkt volgens de strengste normen, regels, en procedures om de klanten goed te kunnen bedienen.

Martin Vanderstappen heeft privé al 40 jaar paarden, voornamelijk KWPN’ers. Nadat hun sportpaarden circa 7 jaar geleden aan ouderdom overleden zijn, hebben Martin en zijn vrouw diverse kwaliteitsvolle hengst -en merrieveulens gekocht op verschillende veilingen. Inmiddels zijn deze veulens volwassen. Omdat hun passie bij zowel sport als fokkerij ligt concentreren zij zich voornamelijk op de merries die KWPN-geregistreerd zijn. Inmiddels zijn twee merries elite waarvan Funkenmarie (v.For Romance) 93 punten behaalde bij de EPTM-test. Ook is nu het eerste veulen geboren, een prachtige merrie van GLOCK’s Toto Jr. 

Martin Vanderstappen is aangesloten bij Vrienden van het KWPN omdat de KWPN’ers wereldwijd goed presteren en de fokkers aan de oorsprong van deze successen staan. Op deze manier laten zij merken dat zij waardering hebben voor hun kennis en vakmanschap.

Dekstation de Havikerwaard

Sinds 1995 is Dekstation de Havikerwaard actief in het fokken en opleiden van kwaliteitsvolle springpaarden. Ieder jaar worden er een aantal veulens bij De Havikerwaard gefokt die na een zorgvuldige selectie, verder worden opgeleid.

Het toepassen van eigen inzicht en inmiddels meer dan twintig jaar ervaring, heeft er toe geleid dat Dekstation de Havikerwaard, dé plek is waar kwaliteitsvolle fokkerij en sportpaarden te samen komen. Een mooi voorbeeld is hiervan is Kasper DDH, goedgekeurd bij het KWPN. Van deze hengst zijn inmiddels veulens geboren die veelbelovend zijn voor de toekomst.

Hengstenstation van Uytert

Hengstenstation van Uytert is een onderneming in het midden van Nederland die sinds 1993 actief is met een eigen KI-station en succesvolle dressuurstal. In de loop van deze 26 jaar hebben ze een goede naam opgebouwd met veelal interessante dressuurhengsten en talentvolle springpaarden.Het dekstation vertegenwoordigd meerdere fantastische spring- en dressuurhengsten. De dressuurstal wordt gemanaged door Joop van Uytert en Renate van Vliet. Renate rijdt meerdere KWPN-goedgekeurde hengsten en zien we dan ook vaak terugkomen op de grote wedstrijden. Zo won zij in 2019 met Johnny Depp de Pavo-Cup bij de 5-jarigen. 

Köster Advocaten

Vanuit een sterke juridische basis adviseert en procedeert Köster Advocaten op een breed vlak van de bedrijfsvoering. Köster bestaat uit een veelzijdige mix van ervaren en jonge advocaten, die ook duidelijke gezamenlijke noemers hebben, zoals betrokkenheid, inventiviteit en een winnaarsmentaliteit. Omdat de sectoren continu in beweging zijn, veranderen de regels en dus ook hun rol als advocaat. Om ‘het ideale kantoor van nu’ te blijven, zijn ze veeleisend ten aanzien van zichzelf. Ze hebben keuzes gemaakt voor specifieke branches en sectoren en investeren daarom gericht in kennis en expertise. Door deze specifieke kennis zijn ze in staat (potentiële) problemen voor hun cliënten vroeg te signalen en daardoor vaak te voorkomen, voordat ze zijn ontstaan. Ze staan daarbij erg open voor frisse ideeën. Ze zijn authentieke, zelfverzekerde professionals met passie voor hun klanten en het eigen vakgebied. Tevens zijn ze expert in het vertalen van complexe (juridische) vraagstukken naar praktisch toepasbare adviezen en oplossingen.

Dierenkliniek en stoeterij Enterbrook

Gerrit en Leontine Ter Harmsel-Zanderink zijn eigenaar van Dierenkliniek en Stoeterij Enterbrook. Met de modern ingerichte kliniek richten zijn zich op paarden, maar ook op kleine huisdieren. De veterinaire ontwikkelingen worden continu gevolgd, om zo de klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Op hetzelfde terrein in Enter bevindt zich daarnaast het Dekstation. Hier zijn verschillende hengsten vers beschikbaar, onder andere Aristoteles V, Action Breaker, Mr. Emerald EB, Defender, Jack Daniels EB, Ice Breaker EB en Apardi. Daarnaast biedt Dekstation Enterbrook van een groot aantal hengsten diepvriessperma aan.

VDL Stud Sport & Training B.V.

In 1972 kocht Wiepke van de Lageweg zijn eerste paard voor de fokkerij. Wat begon als een hobby met één fokmerrie, groeide uit tot een internationaal opererend familiebedrijf: VDL Stud. De VDL Stud beschikt over een moderne accommodatie waar men zich volop bezighoudt met de Hengstenhouderij, Fokkerij, Sport en Handel. Daarnaast is het van groot belang om jonge paarden goed en gezond te laten opgroeien en op de juiste manier te trainen, zodat iedereen die een paard zoekt er één kan vinden die aan zijn of haar eisen voldoet. VDL Stud is een Europees gecertificeerd hengstenstation met meer dan 50 goedgekeurde hengsten, die over de hele wereld gestationeerd zijn. In het laboratorium, dat voldoet aan alle eisen en EU gecertificeerd is, vriezen ze sperma van hun eigen, maar ook van andere, hengsten in. Ze exporteren diepvries sperma over de hele wereld en vers sperma door geheel Nederland en binnen Europa. Door de jaren heen heeft er een strenge selectie plaatsgevonden in het fokprogramma van de VDL Stud, waardoor de fokkerij van nu bestaat uit excellente fokmerries met de beste bloedlijnen. Momenteel heeft VDL Stud een fokkerijprogramma met circa 80 fokmerries waarbij het doel is sportpaarden te fokken voor het hoogste niveau. Naast het hengstenstation is vorig jaar een nieuw embryocentrum gebouwd en in gebruik genomen waar embryo’s worden gespoeld uit eigen merries en uit merries van clientèle. Naast de fokkerij houden ze zich bezig met de handel van veulens, jonge paarden, fokmerries en sportpaarden. Niet alleen van zichzelf maar ook verkopen ze paarden van fokkers en klanten.

V.Z. Hackerom

Stoeterij VZ Hackerom is een fokkerij-, sport- en handelsstal met paarden die potentie hebben om de top te bereiken. Door gebruik te maken van bewezen bloedlijnen heeft Stoeterij VZ Hackerom al internationale sportpaarden weten voort te brengen. Daarnaast worden ieder jaar beloftevolle (jonge) hengsten ingezet om veulens te fokken die imponeren en verrassen. Één van de paarden die uit de stoeterij van Antoon Koenen komt is de reservekampioen van de Nationale Merriekeuring van 2014: G-Star VZ. In 2019 nam Stoeterij VZ Hackerom met 4 merries deel aan de keuring, wat ook niet zonder succes was; eind 2019 hebben al deze vier merries het elite predicaat behaald en waren zij samen goed voor bijna 320 punten op de EPTM test.

Delta Horses

Delta Horses is een softwareleverancier en levert het meest uitgebreide registratieplatform dat stamboeken nodig hebben. Dit registratieplatform, genaamd EQUIS, wordt door veel (grote) stamboeken wereldwijd gebruikt, waaronder het KWPN. Paul de Blaauw is bestuurder van Delta Horses en Max Becherer vertegenwoordigt Delta Horses internationaal. Daarnaast zijn zij ‘Vriend van het KWPN!’

De basis van EQUIS werd in 2001 gelegd door het ICT-bedrijf Softhouse in opdracht van het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek (KFPS). Er werd een database aangelegd waarin de stamboomgegevens en de op de keuringen behaalde predicaten geregistreerd konden worden. De ontwikkelingen van een ‘simpel’ registratieprogramma naar een uitgebreid web-based platform volgden daarna snel. In 2010 is Delta Horses opgericht, een samenvoeging van de hippische activiteiten van Softhouse, CRV en Media Primair om zo nog meer kunde op het gebied van dierregistratie en kennis samen te brengen voor de ontwikkeling van een nieuw en verbeterd online registratie- en kennisplatform voor stamboeken. Inmiddels vindt ruim 90 procent van alle Nederlandse paardenstamboekregistraties plaats via het Equis platform, waaronder alle paarden die vallen onder KWPN, KFPS, NSPS, KVTH, NMPRS, AVS en Vereniging Het Groninger Paard. Daarnaast is Delta Horses ook internationaal een opkomende leverancier van dierregistratie. Zo zijn er implementaties uitgevoerd binnen en buiten Europa: onder andere de (centraal vanuit de overheid georganiseerde) stamboekregistratie voor alle zeven paardenstamboeken en rundvee in Luxemburg en in Noord Amerika. Sinds vorig jaar zijn wij ook partner van de WBFSH. De WBFSH is dé federatie van stamboeken voor sportpaarden wereldwijd. De WBFSH is de belangrijkse verbinding tussen de fokkerijorganisaties van sportpaarden en de internationale paardensport (FEI).

Toekomst van het Equis-systeem  
Op dit moment wordt druk gewerkt aan een nog uitgebreider online platform waarbij internationale gegevensuitwisseling van identificatiegegevens mogelijk wordt met de speciaal hiervoor ontwikkelde applicatie HorseLink.  Ook kennisontsluiting daarbij naar de leden en fokkers is een steeds belangrijker element, waarbij gedacht kan worden aan de (internationale) beschikbaarheid van fokkerijgegevens van de dieren, traceerbaarheid van genetisch materiaal en gepubliceerde achtergrondinformatie waaronder ook multimediale beelden. Hiervoor is ook een handige ‘’leden’’ app in ontwikkeling die later dit jaar beschikbaar wordt gesteld. Daarnaast werken wij hard aan de integratie van EQUIS met systemen van andere voor stamboeken belangrijke dienstverleners. Samenwerking tussen stamboeken onderling en standaardisatie van stamboekprocessen wordt door ons gestimuleerd, hiervoor hebben wij vorig jaar een ‘EQUIS’ gebruikersgroep in het leven geroepen.

Rom Vermunt

Rom Vermunt runt samen met zijn vrouw Stephanie een handelsstal in het Overijsselse Geesteren. Rom heeft veel ervaring in het opleiden van jonge paarden, en beschikt daarnaast over een groot netwerk binnen Nederland om voor elke klant een paard te kunnen vinden. Rom Vermunt is de eigenaar van onder andere de KWPN-goedgekeurde hengsten Indigro, Kyton en Ferguson. Ook worden op de stal in Geesteren ieder jaar een aantal KWPN veulens gefokt, waarbij uiteraard ook gebruik gemaakt wordt van het eigen hengstenmateriaal.

Wat betekent het om Vriend te zijn van het KWPN?

De Vrienden van het KWPN ondersteunen de KWPN-fokkers door hun bijdrage, waarvan minimaal de helft rechtstreeks wordt uitgekeerd aan fokkers doormiddel van jaarlijkse fokkerspremies op de KWPN Stallion Show en de KWPN Kampioenschappen. Fokkers zijn zeer belangrijk voor de paardensport. Zonder fokkers hebben onze ruiters immers geen paarden om op te rijden. Met uw lidmaatschap ondersteunt u de fokkers doormiddel van fokkerspremies. Daarnaast biedt uw lidmaatschap bij de ‘Vrienden van het KWPN’ de mogelijkheid om te netwerken met andere deelnemers en de verschillende bijeenkomsten bij te wonen. Jaarlijks worden er vier bijeenkomsten georganiseerd, waarvan een bezoek aan de KWPN Stallion Show in Den Bosch uiteraard onderdeel is. 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners