Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Woensdag Weetjes

De KWPN-database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod.

Bekijk ook onze andere nieuwe rubriek: #OpDezeDag, daar blikken we terug op een gebeurtenis die precies vandaag zo veel jaar geleden heeft plaatsgevonden.

Naar #OpDezeDag

De beste IBOP-springmerries van 2017

10 JANUARI 2018 | 11:50

De eerste IBOP van dit jaar vindt alweer over tien dagen plaats. Vorige week publiceerde wij de beste IBOP-dressuurmerries van het afgelopen jaar, deze week is het de beurt aan de beste springmerries van 2017. Ook zochten wij uit welke hengst de meeste IBOP-merries heeft gebracht én welke hengst gemiddeld de hoogste scores bezorgt. 

Lees meer

De beste IBOP-dressuurmerries van 2017

3 JANUARI 2018 | 12:00

2017 zit er weer op! Tot in de laatste weken was het mogelijk om deel te nemen aan de IBOP-testen. Wij zijn vervolgens de KWPN Database ingedoken en op zoek gegaan naar de dressuurmerries met de hoogste IBOP-scores van het afgelopen jaar en naar de hengst die de meeste IBOP-merries heeft geleverd.

Lees meer

Top 3 EPTM-merries van 2017

20 DECEMBER 2017 | 13:30

Het einde van het jaar komt in zicht, tijd om terug te blikken. Vandaag in het Woensdag Weetje de beste EPTM-merries van 2017. Welke merrie behaalde de hoogste score, welke hengsten leverde de meeste nakomelingen, welke predicaten zijn er behaald en ga zo maar door.

Lees meer

Welke tuigpaarden scoorde de meeste winstpunten?

13 DECEMBER 2017 | 11:28

Het concoursseizoen van de tuigpaarden zit er weer op. Wij doken de uitslagen in en gingen op zoek naar de tuigpaardhengst met de meeste nakomelingen op het concoursveld. Maar ook zochten we uit welk tuigpaard de meeste winstpunten behaalde, wie van de jonge tuigpaarden het succesvolst is, welke fokker de meeste fokproducten in de baan had en nog veel meer.

Lees meer

Hengstenmoeders van de eerste bezichtiging DP

6 DECEMBER 2017 | 12:55

Sinds gisteren is het de beurt aan de dressuurhengsten op de eerste bezichtiging. Vorige week gingen wij op onderzoek uit in de catalogus van de eerste bezichtiging op zoek naar merries die al eerder springhengsten KWPN-goedgekeurd hebben gekregen. Maar het is natuurlijk ook interessant om te weten hoe dit bij de dressuurmerries zit.

Lees meer

Hengstenmoeders van de eerste bezichtiging

29 NOVEMBER 2017 | 17:25

Vanaf deze week staat in Ermelo alles in het teken van de eerste bezichtiging. In de catalogus staan alle eerste bezichtigingshengsten beschreven en wij vroegen ons af of er merries tussen staan die al eerder een goedgekeurde hengst hebben gebracht. Wij doken de catalogus en de KWPN Database in op zoek naar het antwoord.

Lees meer

De elite tuigpaardmerries

22 NOVEMBER 2017 | 12:35

Ditmaal doken wij de KWPN Database in op zoek naar de elite tuigpaardmerries. Hoe veel zijn er dit, welke merrie kreeg als eerste het elitepredicaat, wie is de oudste elitemerrie en zijn er elitemerries met meerdere predicaten?

Lees meer

Gelderse elitemerries

15 NOVEMBER 2017 | 10:36

Welke hengst is dé leverancier van Gelderse elitemerries? Welke merries zijn de jongste en oudste elitemerries en zijn er merries die in het bezit zijn van alle predicaten?

Lees meer

Wie zijn de elitemerries?

8 NOVEMBER 2017 | 11:30

Eerder maakte wij al bekend dat Vivaldi de meeste elitemerries heeft gebracht, vandaag duiken wij verder de KWPN Database in op zoek naar de elitemerries.

Lees meer

De beste IBOP-merries komen uit regio...

1 NOVEMBER 2017 | 12:00

Deze week zoomen we verder in op de IBOP-merries. Waar komen ze vandaag, welke regio’s leveren de beste IBOP-merries en zochten wij uit welke merries er meerdere predicaten hebben behaald.

Lees meer

IBOP-toppers

25 OKTOBER 2017 | 14:00

Wie zijn de IBOP-toppers van de afgelopen 10 jaar? Welke hengsten brengen de meeste IBOP-toppers en wat is de gemiddelde score en leeftijd van de IBOP-paarden? Wij doken de KWPN Database in en zochten het uit!

Lees meer

KWPN'ers winnen een derde medailles WK Jonge Eventingpaarden

18 OKTOBER 2017 | 11:50

Vorig jaar sleepte de KWPN’ers maar liefst drie medailles binnen op het WK Jonge Eventingpaarden. Was dat een toevalstreffer of zijn KWPN-paarden vaker succesvol op dit WK? Wij doken de resultaten in en zochten uit hoe veel KWPN'ers er deelnamen en wie met de medailles huiswaarts keerden.

Lees meer

Prestatiemerries met prestatiedochters

11 OKTOBER 2017 | 16:25

Het predicatenstelsel van het KWPN is uniek in de wereld en er is geen stamboek dat op deze manier onderscheid maakt tussen de kwaliteiten van de merries en hengsten. Het prestatiepredicaat geeft de verervingskracht van een merrie aan op het gebied van sport. Maar hoe veel prestatiemerries heeft het KWPN, geven deze prestatiemerries dan ook weer prestatiedochters en welke hengsten leveren de meeste prestatiemerries?

Lees meer

Corland en Indoctro leveren internationale eventingpaarden

4 OKTOBER 2017 | 13:00

Met Military Boekelo voor de deur en een tweede plaats op de WBFSH-ranking voor eventing vonden wij het tijd voor een Woensdag Weetje over eventing. Eventing op zich is geen fokdoel van het KWPN, maar het is wel leuk om te weten welke hengst de meeste internationale eventingpaarden voortbrengt, hoe veel KWPN’ers er op internationaal eventingniveau worden uitgebracht en wat de aanstormende talenten zijn!

Lees meer

Numero Uno topleverancier WK Lanaken

27 SEPTEMBER 2017 | 11:45

De negen medailles van het WK Jonge Springpaarden gingen maar liefst naar acht verschillende stamboeken. Voor het KWPN was er een prachtige zilveren medaille bij de zevenjarigen, gewonnen door Flash onder Pieter Devos. Voor het Woensdag Weetje van deze week brachten wij het aandeel KWPN-paarden in beeld dat deelnam aan de finales, de topleverancier en andere KWPN-hengsten die van zich deden spreken.

Lees meer

KWPN'ers winnen een derde medailles WK Lanaken

20 SEPTEMBER 2017 | 12:40

Al jarenlang wordt het WK Jonge Springpaarden georganiseerd op het Domein Zangersheide. Vijf-, zes- en zevenjarige talenten strijden om de hoogste eer. Hoe veel KWPN’ers behaalden afgelopen vijf jaar de finales, hoe veel medailles werden er gewonnen? Waar zijn deze talentvolle springpaarden gebleven? En wie mogen we dit jaar in de ring verwachten? Lees het nu!

Lees meer

De jongste prestatiemerries

13 SEPTEMBER 2017 | 09:06

Sport is natuurlijk ons fokdoel, en daarom wordt er veel waarde gehecht aan ‘sport’ oftewel ‘prestatie’ in de pedigree van bijvoorbeeld hengsten die in aanmerking komen voor eventuele goedkeuring. Wij doken in de gemiddelde leeftijd van de prestatiemerries geboren na 1997, én zetten de vier merries die al op elfjarige leeftijd ‘prestatie’ werden voor het voetlicht. 

Lees meer

KWPN'ers op EK Vierspannen

 6 SEPTEMBER 2017 | 14:26

Op het recente EK Vierspannen in Gothenburg was er een de belangrijke rol weggelegd voor de forse hoeveelheid KWPN'ers. Dit EK-onderdeel kreeg een oranje tintje met een gouden medaille voor Nederlands topmenner, IJsbrand Chardon en dezelfde kleur eremetaal voor ons nationale team in de landenwedstrijd. De vierspannen konden zich verheugen op een enorme toeloop van publiek.

Lees meer

Top 5 veulennamen 2017

 30 AUGUSTUS 2017 | 15:52

Inmiddels zijn de meeste veulens geboren en is onze afdeling stamboek druk bezig met het verwerken van alle veulenregistraties. Wat zijn dit jaar de populairste merrie- en hengstveulennamen tot nu toe? Is er verschil in namen tussen spring-, dressuur-, tuigpaard- en Gelderse veulens?

Lees meer

Topleveranciers Pavo Cup

9 AUGUSTUS 2017 | 11:32

Aanstaande maandag is het zo ver: de halve finales van de Pavo Cup. Via de Centrale Keuringen hebben diverse jonge paarden zich geselecteerd en hopen zich via de halve finales te plaatsen voor de finale van de Pavo Cup volgende week zaterdag tijdens de KWPN Kampioenschappen. Wij zijn de uitslagen van de afgelopen jaren in gedoken en hebben uitgezocht wie dé leveranciers zijn van de Pavo Cup, van welke hengsten de meeste nakomelingen hebben deelgenomen aan de finale en waar de winnaars van de Pavo Cup zijn gebleven.

Lees meer

Topleveranciers Blom Cup

2 AUGUSTUS 2017 | 18:24

Dit jaar is het voor het eerst dat de jongepaardencompetitie de naam Blom Cup draagt. Verkeersschool Blom is hiervan de nieuwe sponsor. Wij zijn de uitslagen van de afgelopen drie jaren ingedoken en hebben uitgezocht van welke hengsten de meeste deelnemers komen, welke hengsten de meeste nakomelingen in de finales hadden lopen en wie de winnaars waren van de vorige edities.

Lees meer

Top 5 leveranciers Nationale Veulenkeuring

26 JULI 2017 | 14:52

Nog zo'n drie weken en dan weten we wie de nieuwe nationale veulenkampioenen van dit jaar zijn! De afgelopen jaren zijn er al heel wat veulens gehuldigd. Van welke hengsten hebben de meeste veulens deelgenomen aan de Nationale Veulenkeuring? Welke hengst mag zich dé veulenkampioenenleverancier noemen? En welke merries hebben de meeste veulens geleverd aan de Nationale Veulenkeuring?

Lees meer

Top 5 leveranciers merriekampioenen

19 JULI 2017 | 16:45

De strijd om afvaardiging naar de Nationale Merriekeuring op de KWPN Kampioenschappen is in volle gang. Tijdens de Centrale Keuringen wordt beslist welke paarden zich half augustus in Ermelo mogen laten zien. In het Woensdag Weetje van deze week zijn wij de uitslagen van de Nationale Merriekeuring ingedoken. Welke hengsten hebben de meeste NMK-merries geleverd en de meeste kampioenen? En waar zijn deze merries gebleven?

Lees meer

Hengsten met meeste NMK-merries

12 JULI 2017 | 20:45

De strijd om afvaardiging naar de Nationale Merriekeuring op de KWPN Kampioenschappen is in volle gang. Tijdens de Centrale Keuringen wordt beslist welke paarden zich half augustus in Ermelo mogen laten zien. In het Woensdag Weetje van deze week zijn wij de uitslagen van de Nationale Merriekeuring ingedoken. Welke hengsten hebben de meeste NMK-merries geleverd en de meeste kampioenen? En waar zijn deze merries gebleven?

Lees meer

EPTM-toppers

5 JULI 2017 | 19:27

Ditmaal zijn de EPTM-toppers nader bekeken, hebben we uitgezocht welke hengsten de meeste EPTM-merries hebben gebracht en welke hengsten de meeste merries met de hoogste scores hebben.

Lees meer

Hengsten met meeste elitemerries

28 JUNI 2017 | 17:00

Vivaldi is dé leverancier van elitemerries, benieuwd hoe de gehele top 10 eruit ziet? En welke jonge hengsten al elitemerries hebben gebracht? Lees dan het Woensdag Weetje van deze week!

Lees meer

Het succes van de FEI Nations Cup

21 JUNI 2017 | 18:15

Al verschillende jaren vormt de FEI Nations Cup een vast programmaonderdeel op CHIO Rotterdam én zijn de Nederlandse ruiters met hun KWPN’ers behoorlijk succesvol. In het Woensdag Weetje van deze week zijn wij de uitslagen van de Nations Cup-wedstrijden ingedoken van de afgelopen drie jaar die tijdens CHIO Rotterdam zijn verreden.

Lees meer

Hengsten met hoogste cijfers voor springkenmerken

14 JUNI 2017 | 15:40

Of het nu op een keuring is of in een zoektocht naar een nieuwe topper, springpaarden worden beoordeeld op verschillende springkenmerken. Deze week in het Woensdag Weetje zijn de hengsten die vanaf 2008 hebben deelgenomen aan het verrichtingsonderzoek eens onder de loep genomen. Welke paarden behaalde de hoogste punten voor galop, techniek, reflexen en vermogen?

Lees meer

KWPN'ers winnen meeste podiumplaatsen

31 MEI 2017 | 14:18

Tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro afgelopen zomer behaalden de KWPN’ers de meeste medailles. Maar liefst negen in totaal, vier gouden, waaronder de twee individuele in het springen en de dressuur, drie zilveren en twee bronzen medailles. Meer dan welk ander stamboek ook. Het afgelopen indoorseizoen lieten de KWPN’ers opnieuw van zich horen, de meeste podiumplaatsen tijdens internationale dressuur- en springwedstrijden waren voor Nederlands gefokte paarden.

Lees meer

KWPN'ers in Derby van Eindhoven

24 MEI 2017 | 19:17

Zaterdag is het weer zover: de Derby van CSI Eindhoven! Wij hebben enkele feitjes verzameld rondom dit spektakel. Benieuwd wie er vijf maal de Derby van Eindhoven won, de jongste winnaar was en hoe veel KWPN'ers deze prestigieuze proef ooit wonnen?

Lees meer

Het verrichtingsonderzoek

17 MEI 2017 | 13:32

Deze week in Woensdag Weetjes het verrichtingsonderzoek! Hoe veel hengsten hebben hieraan deelgenomen én welke hengsten behaalden de hoogste scores?

Lees meer

Top 10 leveranciers GP-paarden (deel 2)

10 MEI 2017 | 17:07

De zesde hengst in deze top 10 is Heartbreaker (Nimmerdor x Silvano). Deze preferente stempelhengst heeft 48 internationale Grand Prix-nakomelingen gebracht. Heartbreaker is gefokt door Piet Koopmans en uiteindelijk terecht gekomen bij Team Nijhof. 

Lees meer

Top 10 leveranciers GP-paarden (deel 1)

3 MEI 2017 | 17:45

In totaal zijn er in de KWPN Database 805 verschillende hengsten opgenomen die een Grand Prix-nakomeling hebben voortgebracht. Deze 805 verschillende hengsten zorgen voor 3.565 internationale Grand Prix-paarden. Waarvan 2.591 springpaarden en 974 dressuurpaarden. De aanvoerder van deze top 10 is de preferente spring- en stempelhengst Indoctro (Capitol I x Caletto II) met 89 internationale Grand Prix-paarden. 

Lees meer

Libero H en Nimmerdor in the lead op het NK

26 APRIL 2017 | 10:23

Het NK senioren in Mierlo kende afgelopen zondag een zinderende ontknoping. Marc Houtzager kwam, zag en overwon met Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), terwijl Michel Hendrix de Indoctro-zoon Baileys knap naar het zilver reed. Wij hebben de paarden van het NK eens nader bekeken en kwamen tot de conclusie dat het bloed van Libero H gecombineerd met Nimmerdor veelvuldig voorkomt in de top van het eindklassement van de senioren.

Lees meer

Top 5 springhengsten KWPN-geregistreerde veulens

19 APRIL 2017 | 11:15

Vorige week hadden we de top 5 van dressuurhengsten met de meeste KWPN-geregistreerde veulens over 2016, deze week de top 5 van springhengsten met de meeste KWPN-geregistreerde veulens over 2016.

Lees meer

Top 5 dressuurhengsten KWPN-geregistreerde veulens

12 APRIL 2017 | 15:26

In 2016 zijn er 10.033 veulens geregistreerd bij het KWPN. De veulenregistratie zit na enkele jaren weer in de lift, een positief gegeven voor de KWPN-fokkerij. In totaal zijn er afgelopen jaar 4.006 dressuurveulens en 5.296 springveulens KWPN-geregistreerd, de overige 731 veulens zijn geregistreerd in de fokrichting tuigpaard en Gelders paard. Uit deze gegevens hebben wij de top 5 samengesteld van zowel de dressuur- als springhengsten met de meeste KWPN-geregistreerde veulens van afgelopen jaar. In dit eerste artikel wordt de top 5 van de dressuurhengsten toegelicht.

Lees meer
€ 57,08 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Informatie over KWPN-geregistreerde paarden zoals predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten o.a. ook: verrichtingscijfers en -rapportages, fokregistraties, beschikbaarheid en genetische profielen
Abonneer nu
€ 116,15 per jaar

Lidmaatschap KWPN 2018

  • 19 keer p/j ‘In de Strengen' en 2 keer p/j het KWPN Magazine
  • Onbeperkt toegang tot de Database
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Ongelimiteerd kijkplezier op KWPN.tv
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official partners


Het KWPN maakt gebruik van cookies

Wij vragen uw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid.

Cookiebeleid