Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Woensdag Weetjes

De KWPN Database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod.

De Woensdag Weetjes zijn (in het menu) onderverdeeld in verschillende categorieën:

Springen/Eventing

Dressuur

Tuigpaarden/Gelderse paarden

Veulens

Overige weetjes

Binnen deze categorieën is ook onderscheid gemaakt tussen hengsten en merries.

 

De meeste recente Woensdag Weetjes:

 

Top 5 vaderdieren dressuurveulens 2019

18 MAART 2020

Links en rechts zijn de eerste veulens geboren, die nu al direct genieten van heerlijk lenteweer. Prachtig om ieder jaar weer dat jonge spul te zien en juist nú extra mooi. Net zoals ieder jaar zoeken wij uit welke hengsten de meeste veulens hebben voortgebracht het afgelopen voorjaar. In 2019 zijn er bijna 11.000 veulens geboren, waarvan bijna 4.700 dressuurveulens.

Lees meer

De nieuwe generatie Grand Prix-dressuurpaarden

4 MAART 2020

In 2011 zijn ruim 11.000 veulens bij het KWPN geregistreerd, waarvan meer dan 4.000 dressuurveulens. 116 dressuurpaarden uit de G-jaargang presteren op Lichte Tour-niveau of hoger. Hiervan is bijna 30% een merrie

Lees meer

Opkomende Grand Prix-springpaarden

26 FEBRUARI 2020

De jongste springpaarden die dit jaar de overstap gaan maken naar het hoogste niveau, de Grand Prix, komen uit de G-jaargang en worden dit jaar 9 jaar. Wij zijn benieuwd wie deze paarden zijn en welke opkomende Grand Prix-springpaarden we in de gaten moeten houden. Ook benieuwd? Lees dan het Woensdag Weetje van deze week!

Lees meer

Volop sport in moederlijnen aangewezen dressuurhengsten

19 FEBRUARI 2020

Over iets meer dan een maand mogen wij een mooie groep aangewezen hengsten verwelkomen op het KWPN-centrum voor het voorjaarsverrichtingsonderzoek. Via de KWPN Stallion Show zijn de hengsten aangewezen. Wij waren benieuwd naar de afkomst van deze aangewezen hengsten en doken de KWPN Database in. Vorige week kwamen de springhengsten aanbod, deze week de dressuurhengsten.

Lees meer

Sportprestaties moederlijnen aangewezen springhengsten

12 FEBRUARI 2020

Twee weken geleden was het de grote vraag, welke hengsten vallen positief op en mogen een uitnodiging voor het verrichtingsonderzoek in ontvangst nemen? Inmiddels is het bekend en hebben we een prachtige KWPN Stallion Show achter de rug. Wij waren benieuwd naar de afkomst van de aangewezen hengsten en doken de KWPN Database in. Deze week de springhengsten, volgende week volgen de dressuurhengsten. 

Lees meer

Hengsten van de tweede bezichtiging

22 JANUARI 2020

Het is weer bijna tijd voor hét evenement van het jaar: de KWPN Stallion Show! Alle dagen staan in het teken van de hengstenselectie; 193 hengsten zien we terug in de tweede bezichtiging.Welke vaderdieren zijn de topleveranciers van deze jonge hengsten en waar moeten de hengsten allemaal aan voldoen om deel te kunnen nemen? Wij zochten het uit voor het Woensdag Weetje van deze week. 

Lees meer

De beste IBOP-springmerries van 2019

15 JANUARI 2020

Tot in de laatste weken van 2019 werden er IBOP-testen georganiseerd en de eerste IBOP van dit jaar staat voor februari op de planning. Vorige week maakten wij de beste IBOP-dressuurmerries bekend, deze week halen we de beste IBOP-springmerries voor het voetlicht.

Lees meer

De beste IBOP-dressuurmerries van 2019

8 JANUARI 2020

Het nieuwe jaar is inmiddels weer begonnen! Tot in de laatste weken van 2019 werden er IBOP-testen georganiseerd en de eerste IBOP van dit jaar staat voor februari op de planning. Wij doken de KWPN Database in op zoek naar de beste IBOP-dressuurmerries van 2019 en naar de hengsten met de meeste IBOP-merries.

Lees meer
€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners