Rijpaard (springen en dressuur)


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Woensdag Weetjes

De KWPN Database bevat een schat aan informatie die wij graag willen delen. In deze online serie komt er iedere keer een andere statistiek aan bod.

Dressuur

  

Wie zijn de best scorende dressuurmerries van de stamboekkeuring?

2 JUNI 2021

De stamboekkeuringen staan weer voor de deur en daarmee ook het keuringsseizoen. Een functioneel, goed gebouwd paard heeft een streepje voor op het gebied van gezondheid, duurzaamheid én plezier in de sport. De afgelopen 5 jaar (2016-2020) zijn 2.418 driejarige dressuur- en 1.728 driejarige springmerries in het stamboek opgenomen.

 

Lees meer

De beste IBOP-dressuurmerries van 2020 en 2021

5 MEI 2021

In de Woensdag Weetjes van deze week zijn we de database ingedoken voor de IBOP-dressuurmerries. In 2019 was de De Niro-dochter Kehinde Esther SVN de IBOP-topper met 88 punten. Welke merrie gaat er deze keer met de titel vandoor en was de beste in 2020 of in het eerste kwartaal van 2021?

 

Lees meer

De beste EPTM-dressuurmerries van 2020 en 2021

7 APRIL 2021

In de Woensdag Weetjes van deze week zijn we de database ingedoken voor de EPTM-dressuurmerries. In 2019 was de For Romance-dochter Funkemarie de EPTM-topper met 93 punten. Welke merrie gaat er deze keer met de titel vandoor en was de beste in 2020 of in het eerste kwartaal van 2021?

 

Lees meer

Top 5 vaderdieren dressuurveulens 2020

10 MAART 2021

Het veulenseizoen is begonnen, een hele spannende maar ook zeker de mooiste tijd van het jaar voor alle fokkers. De eerste veulens zijn inmiddels geboren en er wordt al weer nagedacht over de hengstenkeuzes voor dit jaar. In 2020 zijn er meer dan 10.500 veulens geboren, waarvan meer dan 4.800 dressuurveulens. Benieuwd welke hengsten de meeste dressuurveulens hebben geregistreerd? Lees dan het Woensdag Weetje van deze week. 

 

Lees meer

Lichte Tour- en Grand Prix-dressuurpaarden van KWPN-hengsten

15 APRIL 2020

Het allerhoogste niveau, dat is waar het om draait in de fokkerij. Van alle veulens die worden geboren in een jaar, stoot slechts een klein deel door naar de absolute top. Karakter, instelling, gezondheid, een functioneel exterieur, omgevingsfactoren en het juiste pakket aan dressuurgenen maken dat een paard wel of niet het hoogst haalbare bereikt in de dressuursport. U als fokker maakt ieder jaar opnieuw een weloverwogen hengstenkeuze en u kunt alleen maar hopen dat het uitpakt zoals u voor ogen had.

 

Lees meer

De nieuwe generatie Grand Prix-dressuurpaarden

4 MAART 2020

In 2011 zijn ruim 11.000 veulens bij het KWPN geregistreerd, waarvan meer dan 4.000 dressuurveulens. 116 dressuurpaarden uit de G-jaargang presteren op Lichte Tour-niveau of hoger. Hiervan is bijna 30% een merrie

Lees meer

Volop sport in moederlijnen aangewezen dressuurhengsten

19 FEBRUARI 2020

Over iets meer dan een maand mogen wij een mooie groep aangewezen hengsten verwelkomen op het KWPN-centrum voor het voorjaarsverrichtingsonderzoek. Via de KWPN Stallion Show zijn de hengsten aangewezen. Wij waren benieuwd naar de afkomst van deze aangewezen hengsten en doken de KWPN Database in. Vorige week kwamen de springhengsten aanbod, deze week de dressuurhengsten.

Lees meer

Hengsten van de tweede bezichtiging

22 JANUARI 2020

Het is weer bijna tijd voor hét evenement van het jaar: de KWPN Stallion Show! Alle dagen staan in het teken van de hengstenselectie; 193 hengsten zien we terug in de tweede bezichtiging.Welke vaderdieren zijn de topleveranciers van deze jonge hengsten en waar moeten de hengsten allemaal aan voldoen om deel te kunnen nemen? Wij zochten het uit voor het Woensdag Weetje van deze week. 

Lees meer

Internationale podiumplaatsen in relatie tot hengstenkeuze

11 DECEMBER 2019

De internationale dressuur- en springkalender is behoorlijk vol. Iedere week zijn er meerdere internationale wedstrijden. Uiteraard verschijnen er ook iedere week KWPN’ers internationaal aan de start. Maar hoe succesvol zijn zij? Winnen zij meer dan andere stamboeken? En welke paarden? Wij zochten het uit!

Lees meer

Internationale Grand Prix-dressuurhengsten met Grand Prix-nakomelingen

4 DECEMBER 2019

Naast een dekcarrière gaat het overgrote merendeel van deze hengsten ook voor een sportieve carrière met hopelijk de Grand Prix als eindresultaat. Wij waren benieuwd welke KWPN-goedgekeurde dressuurhengsten de internationale Grand Prix bereikte én welke daarvan ook nog eens internationale Grand Prix-nakomelingen hebben gebracht.

Lees meer

Welke spring- en dressuurhengsten zagen de eerste lichting internationale paarden verschijnen?

13 NOVEMBER 2019

De hengstencompetitie, waar jonge hengsten zich meten aan leeftijdsgenoten, is een hele mooie manier om informatie over een jonge hengst te verzamelen. Het fokdoel is en blijft sport, dus het liefst zie je de hengsten en/of hun nageslacht aan het werk. In het Woensdag Weetje van deze week zochten wij uit welke hengsten de eerste lichting sportpaarden zagen verschijnen op internationale wedstrijden.

Lees meer

Welke jonge goedgekeurde hengsten timmeren internationaal aan de weg?

6 NOVEMBER 2019

Elk jaar worden er weer jonge beloftevolle hengsten goedgekeurd bij het KWPN. Deze jonge hengsten zijn vaak naast hun dekcarrière druk bezig met hun sportcarrière. Met het oog op de naderende hengstencompetities vroegen wij ons af hoeveel van de jonge hengsten al in de internationale sport presteren.

Lees meer

Wie zijn de hoofdleveranciers van de Nationale Merrie- en Veulenkeuring?

8 AUGUSTUS 2018 | 18:17

Via de Centrale Keuringen zijn de felbegeerde tickets verdeeld over de beste veulens en merries, zij gaan tijdens de diverse keuringsrubrieken een gooi gaan doen naar de nationale titels. Inmiddels zijn alle Centrale Keuringen geweest en is bekend welke merries en veulens volgende week afreizen naar Ermelo. Wij waren benieuwd welke hengsten als vader te boek staan van deze deelnemende paarden.

Lees meer

Welke hengsten hebben de meeste Grand Prix-dressuurnakomelingen?

10 JULI 2019

Ieder jaar opnieuw maken fokkers de hengstenkeuze met als ultieme doel een Grand Prix-paard te fokken. Maar hoe veel KWPN’ers zijn Grand Prix-geklasseerd en welke hengsten hebben de meeste Grand Prix-paarden voortgebracht? Niet alleen in aantallen, maar ook procentueel gezien. 

Lees meer

Welke dressuurhengst heeft de meeste nakomelingen in de sport?

24 OKTOBER 2018 | 21:15

In alle takken van sport en op alle niveaus kom je KWPN’ers tegen in de wedstrijdring. In het artikel over de Gelderse hengst Parcival, dat in IDS17 verscheen, bleek dat bijna 18 procent van zijn nakomelingen Z1-dressuur of hoger loopt. Dit maakte ons nieuwsgierig hoe dit met de dressuurhengsten zit. Welke hengsten hebben de meeste nakomelingen op Z1-dressuurniveau of hoger?

Lees meer

Hengsten in de sport 

19 SEPTEMBER 2018 | 17:55

Een KWPN-goedgekeurde hengst fokken is de droom van iedere fokker, maar alvorens een hengst wordt goedgekeurd voor de dekdienst, dient hij een uitgebreid en streng selectietraject af te leggen. Er zijn inmiddels heel veel hengsten goedgekeurd voor de KWPN-dekdienst. Wij vroegen ons af hoe veel dit er eigenlijk zijn en hoe veel van deze hengsten het tot en met het hoogste niveau hebben gebracht?

Lees meer

Facts & Figures aangewezen dressuurhengsten

4 APRIL 2018 | 18:10

Vorige week namen we de hengstenselectie van de springhengsten onder de loep, deze week zijn de dressuurhengsten aan de beurt. Hoe veel hengsten nemen er nu eigenlijk deel aan de hengstenselectie, welke vaderdieren zijn hoofdleverancier en uit wat voor merries komen deze toekomstige KWPN-hengsten?

Lees meer

Hengsten van de tweede bezichtiging

24 JANUARI 2018 | 18:35

Met nog precies een week te gaan is het weer bijna tijd voor hét feest van het jaar: de KWPN Stallion Show! Vier dagen lang zijn de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch het toneel van fokkerij, sport en show. Alle dagen staan in het teken van de hengstenselectie; 232 hengsten zien we terug in de tweede bezichtiging. Maar voordat het zover is, waar moeten deze hengsten eigenlijk allemaal aan voldoen? En welke vaderdieren zijn de topleveranciers van deze jonge hengsten?

Lees meer

Topleveranciers Pavo Cup

9 AUGUSTUS 2017 | 11:32

Aanstaande maandag is het zo ver: de halve finales van de Pavo Cup. Via de Centrale Keuringen hebben diverse jonge paarden zich geselecteerd en hopen zich via de halve finales te plaatsen voor de finale van de Pavo Cup volgende week zaterdag tijdens de KWPN Kampioenschappen. Wij zijn de uitslagen van de afgelopen jaren in gedoken en hebben uitgezocht wie dé leveranciers zijn van de Pavo Cup, van welke hengsten de meeste nakomelingen hebben deelgenomen aan de finale en waar de winnaars van de Pavo Cup zijn gebleven.

Lees meer

Top 5 leveranciers merriekampioenen

19 JULI 2017 | 16:45

De strijd om afvaardiging naar de Nationale Merriekeuring op de KWPN Kampioenschappen is in volle gang. Tijdens de Centrale Keuringen wordt beslist welke paarden zich half augustus in Ermelo mogen laten zien. In het Woensdag Weetje van deze week zijn wij de uitslagen van de Nationale Merriekeuring ingedoken. Welke hengsten hebben de meeste NMK-merries geleverd en de meeste kampioenen? En waar zijn deze merries gebleven?

Lees meer

Hengsten met meeste NMK-merries

12 JULI 2017 | 20:45

De strijd om afvaardiging naar de Nationale Merriekeuring op de KWPN Kampioenschappen is in volle gang. Tijdens de Centrale Keuringen wordt beslist welke paarden zich half augustus in Ermelo mogen laten zien. In het Woensdag Weetje van deze week zijn wij de uitslagen van de Nationale Merriekeuring ingedoken. Welke hengsten hebben de meeste NMK-merries geleverd en de meeste kampioenen? En waar zijn deze merries gebleven?

Lees meer

Top 10 leveranciers GP-paarden (deel 2)

10 MEI 2017 | 17:07

De zesde hengst in deze top 10 is Heartbreaker (Nimmerdor x Silvano). Deze preferente stempelhengst heeft 48 internationale Grand Prix-nakomelingen gebracht. Heartbreaker is gefokt door Piet Koopmans en uiteindelijk terecht gekomen bij Team Nijhof. 

Lees meer

Top 10 leveranciers GP-paarden (deel 1)

3 MEI 2017 | 17:45

In totaal zijn er 805 verschillende hengsten opgenomen die een Grand Prix-nakomeling hebben voortgebracht. Deze 805 verschillende hengsten zorgen voor 3.565 internationale Grand Prix-paarden. Waarvan 2.591 springpaarden en 974 dressuurpaarden. De aanvoerder van deze top 10 is de preferente spring- en stempelhengst Indoctro (Capitol I x Caletto II) met 89 internationale Grand Prix-paarden. 

Lees meer

Merries

De beste IBOP-dressuurmerries van 2019

8 JANUARI 2020

Het nieuwe jaar is inmiddels weer begonnen! Tot in de laatste weken van 2019 werden er IBOP-testen georganiseerd en de eerste IBOP van dit jaar staat voor februari op de planning. Wij doken de KWPN Database in op zoek naar de beste IBOP-dressuurmerries van 2019 en naar de hengsten met de meeste IBOP-merries.

Lees meer

De beste EPTM-merries van 2019

18 DECEMBER 2019

Het jaar is nog niet ten einde, maar het laatste EPTM-examen van dit jaar zit er op. Vorig jaar waren Johnson-dochter Kartina en Etoulon-dochter Inolivia VDL dé EPTM-toppers van 2018 met 85,5 punten. Welke merries gaan er dit jaar met deze titel vandoor?

Lees meer

Successen EPTM-dressuurmerries

9 OKTOBER 2019

Deelnemers van de gratis ledenbijeenkomst vroegen zich na een bezoek aan de EPTM-merries af wat de successen van de EPTM-merries zijn. Zowel op het gebied van sport als fokkerij. Vorige keer brachten wij de successen in beeld van de EPTM-springmerries, nu doken wij de KWPN Database in op zoek naar de successen van de EPTM-dressuurmerries.

Lees meer

Merries met de meeste Grand Prix-dressuurpaarden

8 MEI 2019

Vorige week zochten wij uit welke merries de meeste Grand Prix-springpaarden hebben gebracht, deze week komen de Grand Prix-dressuurpaarden aan bod. Hoe veel van de KWPN'ers is geklasseerd op het hoogste niveau? En zijn er merries die meerdere Grand Prix-dressuurpaarden hebben gebracht?

Lees meer

Wie zijn de best scorende dressuurmerries van de stamboekkeuring?

17 APRIL 2019

De stamboekkeuringen staan weer voor de deur en daarmee ook het keuringsseizoen. Een functioneel, goed gebouwd paard heeft een streepje voor op het gebied van gezondheid, duurzaamheid én plezier in de sport. De afgelopen 5 jaar zijn 2.415 driejarige dressuur- en 2.241 driejarige springmerries in het stamboek opgenomen.

Lees meer

De beste IBOP-dressuurmerries van 2018

2 JANUARI 2019 | 19:30

Het nieuwe jaar is een feit! Tot in de laatste weken van 2018 werden er IBOP-testen georganiseerd en de eerste IBOP van dit jaar staat ook weer op de planning. Wij gingen op zoek naar de beste IBOP-dressuurmerries van 2018 en naar de hengsten met de meeste IBOP-merries.

Lees meer

Dressuurhengstenmoeders van de eerste bezichtiging

14 NOVEMBER 2018 | 19:35

Over twee weken is het zo ver, de eerste bezichtigingen gaan weer van start. Een spannend moment voor de hengstenhouders, welke hengsten gaan we terug zien op de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch en wie zal daar de nieuwe kampioen worden? Aan de basis van deze jonge hengsten staan de merries. Wij zijn benieuwd of er merries als moeder te boek staan die al eerder een goedgekeurde hengst hebben voortgebracht.

Lees meer

Stamboekmerries van 2018

28 NOVEMBER 2018 | 16:55

Het is bijna het hele jaar door mogelijk om je merrie(s) op te laten nemen in het stamboek en ook in het najaar wordt hier via de aanlegtesten veel gebruik van gemaakt. Wij gingen op zoek naar de driejarige merries die dit jaar zijn opgenomen in het stamboek. Hoe veel merries hebben er deelgenomen en welke merries behaalden de hoogste punten?

Lees meer

Beste EPTM-merries van 2018

10 OKTOBER 2018 | 13:35

Het jaar is nog niet ten einde, maar het laatste EPTM-examen van dit jaar zit er op. Vorig jaar was Ukato-dochter Jacky dé EPTM-topper van 2017 met 85 punten. Welke merrie gaat er dit jaar met deze titel vandoor?

Lees meer

Dressuurmerries met de meeste NMK/NVK-nakomelingen

27 JUNI 2018 | 14:42

Het keuringsseizoen is in volle gang, iedere week zijn er meerdere stamboekkeuringen en ook de eerste Centrale Keuringen van dit jaar zijn een feit. Via de Centrale Keuringen proberen fokkers het felbegeerde NMK- en/of NVK-ticket in de wacht te slepen. Wij vroegen ons af welke merries er meerdere nakomelingen hebben gebracht die het hebben geschopt tot en met de Nationale Merrie- en/of Veulenkeuring, dus gingen wij op zoek naar deze merries.

Lees meer

IBOP/EPTM-toppers in internationale sport

11 APRIL 2018 | 18:54

Omdat blijkt dat jullie graag over merries lezen hebben we voor het Woensdag Weetje van vandaag uitgezocht welke goed geteste IBOP/EPTM-merries ook goed hebben gescoord, of nog goed scoren, in de internationale sport.

Lees meer

Grand Prix-dressuurmerries met prestatiepredicaat

21 MAART 2018 | 12:52

Vorige week brachten wij in beeld welke internationale Grand Prix-springpaarden ook in het bezit zijn van het prestatiepredicaat, oftewel welke merries geven hun springkwaliteiten door aan hun nakomelingen? Deze week zijn wij op zoek gegaan naar Grand Prix-dressuurmerries met het prestatiepredicaat.

Lees meer

Grand Prix-merries met internationale nakomelingen

14 MAART 2018 | 13:25

In het eerste KWPN Magazine van dit jaar stond een artikel over Aniek Poels en haar springcrack Athene. Deze 13-jarige merrie springt niet alleen zelf op het allerhoogste niveau, zij heeft ook al nakomelingen die hard op weg zijn haar prestaties te evenaren. Athene is uiteraard niet de enige merrie die haar internationale prestaties doorgeeft aan haar nakomelingen. Wij gingen op zoek naar prestatiemerries die zelf internationaal hebben gepresteerd!

Lees meer

De beste IBOP-dressuurmerries van 2017

3 JANUARI 2018 | 12:00

2017 zit er weer op! Tot in de laatste weken was het mogelijk om deel te nemen aan de IBOP-testen. Wij zijn vervolgens op zoek gegaan naar de dressuurmerries met de hoogste IBOP-scores van het afgelopen jaar en naar de hengst die de meeste IBOP-merries heeft geleverd.

Lees meer

Top 3 EPTM-merries van 2017

20 DECEMBER 2017 | 13:30

Het einde van het jaar komt in zicht, tijd om terug te blikken. Vandaag in het Woensdag Weetje de beste EPTM-merries van 2017. Welke merrie behaalde de hoogste score, welke hengsten leverde de meeste nakomelingen, welke predicaten zijn er behaald en ga zo maar door.

Lees meer

Hengstenmoeders van de eerste bezichtiging DP

6 DECEMBER 2017 | 12:55

Sinds gisteren is het de beurt aan de dressuurhengsten op de eerste bezichtiging. Vorige week gingen wij op onderzoek uit in de catalogus van de eerste bezichtiging op zoek naar merries die al eerder springhengsten KWPN-goedgekeurd hebben gekregen. Maar het is natuurlijk ook interessant om te weten hoe dit bij de dressuurmerries zit.

Lees meer

IBOP-toppers

25 OKTOBER 2017 | 14:00

Wie zijn de IBOP-toppers van de afgelopen 10 jaar? Welke hengsten brengen de meeste IBOP-toppers en wat is de gemiddelde score en leeftijd van de IBOP-paarden? Wij zochten het uit!

Lees meer

Prestatiemerries met prestatiedochters

11 OKTOBER 2017 | 16:25

Het predicatenstelsel van het KWPN is uniek in de wereld en er is geen stamboek dat op deze manier onderscheid maakt tussen de kwaliteiten van de merries en hengsten. Het prestatiepredicaat geeft de verervingskracht van een merrie aan op het gebied van sport. Maar hoe veel prestatiemerries heeft het KWPN, geven deze prestatiemerries dan ook weer prestatiedochters en welke hengsten leveren de meeste prestatiemerries?

Lees meer

De jongste prestatiemerries

13 SEPTEMBER 2017 | 09:06

Sport is natuurlijk ons fokdoel, en daarom wordt er veel waarde gehecht aan ‘sport’ oftewel ‘prestatie’ in de pedigree van bijvoorbeeld hengsten die in aanmerking komen voor eventuele goedkeuring. Wij doken in de gemiddelde leeftijd van de prestatiemerries geboren na 1997, én zetten de vier merries die al op elfjarige leeftijd ‘prestatie’ werden voor het voetlicht. 

Lees meer

EPTM-toppers

5 JULI 2017 | 19:27

Ditmaal zijn de EPTM-toppers nader bekeken, hebben we uitgezocht welke hengsten de meeste EPTM-merries hebben gebracht en welke hengsten de meeste merries met de hoogste scores hebben.

Lees meer

Overig

Het WK Jonge Dressuurpaarden

31 JULI 2019

Voor het vierde jaar op rij vindt het WK plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Eerder publiceerde wij al dat er 28 KWPN’ers mee doen aan het WK. Hoe ziet de rest van het deelnemersveld eruit en welke hengsten leveren de meeste nakomelingen?

Lees meer

De beste paarden van de stamboekkeuring 2019

24 JULI 2019

Alle stamboekkeuringen waarvoor tickets voor de Centrale Keuringen waren te bemachtigen zitten erop. De laatste Centrale Keuringen worden begin augustus afgerond. Tijd om een blik te werpen op de driejarige aangeboden paarden van dit jaar. Wie behaalden de hoogste punten, welke hengsten leverden de meeste paarden en welke merries zien we terug op de Nationale Merriekeuring?

Lees meer

Welke Pavo Cup-paarden hebben het hoogste niveau bereikt?

3 JULI 2019

Traditiegetrouw worden de halve finales en finales van de Pavo Cup tijdens de KWPN Kampioenschappen verreden. Dit jaar bestaat de Pavo Cup alweer 24 jaar. Wij zijn de resultaten ingedoken op zoek naar de paarden die deel hebben genomen aan de Pavo Cup en het vervolgens in de sport waar hebben gemaakt.

Lees meer

Welke KWPN'ers reden zich in de spotlight tijdens het NK Dressuur?

29 MEI 2019

Tijdens het Nederlands Kampioenschap van afgelopen weekend waren de KWPN-hengsten in de meerderheid. Zij reden zich in de picture in de Zware Tour, Lichte Tour en ZZ-Zwaar. Maar ook bepaalde vaderdieren lieten van zich horen met meerdere nakomelingen in de finales. Wij doken de uitslagen in op zoek naar deze dressuurtoppers.

Lees meer

Welke keuringspaarden hebben zich bewezen in de dressuursport?

22 MEI 2019

De sport is het uitgangspunt voor de fokkerij, fokkers hebben de taak om paarden te fokken die zo goed mogelijk in staat zijn om te kunnen presteren. Hoewel uiteraard uitzonderingen de regel bevestigen, zijn sportpaarden gebaat bij een zo functioneel mogelijk gebouwd exterieur met een correct fundament. Dat maakte ons deze week ook nieuwsgierig op het gebied van de dressuur. Welke merries hebben het in het verleden goed op de keuringen gedaan die zich vervolgens ook in de dressuursport hebben bewezen?

Lees meer

Aanstormende dressuurtoppers

21 FEBRUARI 2019 

Vorige week brachten wij in beeld welke 9-jarige springpaarden goed op weg zijn naar het allerhoogste niveau. Dit kunnen wij uiteraard ook voor de dressuurpaarden doen. Benieuwd welke 8-, 9- en 10-jarige dressuurpaarden hard aan de weg timmeren, welke hengsten de hoofdleveranciers zijn en nog veel meer? Lees dan het Woensdag Weetje van deze week!

Lees meer

Pavo Cup-toppers

23 MEI 2018 | 20:25

Met het keuringsseizoen in aantocht begint ook de strijd om de Pavo Cup. Tijdens verschillende Centrale Keuringen worden er voorselecties van de Pavo Cup georganiseerd. Tijdens de KWPN Kampioenschappen worden de halve finales en finales gereden van deze jongepaardencompetitie voor vier-, vijf- en zesjarigen dressuurpaarden. De Pavo Cup bestaat dit jaar alweer 23 jaar, wij doken de uitslagen in op zoek naar de toppers van de Pavo Cup.

Lees meer

Wie zijn de succesvolste KWPN'ers van 2017?

7 MAART 2018 | 11:50

2018 is alweer in volle gang maar alsnog vonden wij het de moeite waard om nog eens terug te blikken op het afgelopen jaar. 2017 was een sportief sterk jaar met vele topprestaties van fokproducten van de KWPN-fokkers. Maar welke KWPN’ers en KWPN-hengsten waren nu eigenlijk het succesvolst van allemaal in de internationale spring- en dressuurpiste? Wij zochten het uit!

Lees meer

KWPN'ers op EK Vierspannen

 6 SEPTEMBER 2017 | 14:26

Op het recente EK Vierspannen in Gothenburg was er een de belangrijke rol weggelegd voor de forse hoeveelheid KWPN'ers. Dit EK-onderdeel kreeg een oranje tintje met een gouden medaille voor Nederlands topmenner, IJsbrand Chardon en dezelfde kleur eremetaal voor ons nationale team in de landenwedstrijd. De vierspannen konden zich verheugen op een enorme toeloop van publiek.

Lees meer

Het succes van de FEI Nations Cup

21 JUNI 2017 | 18:15

Al verschillende jaren vormt de FEI Nations Cup een vast programmaonderdeel op CHIO Rotterdam én zijn de Nederlandse ruiters met hun KWPN’ers behoorlijk succesvol. In het Woensdag Weetje van deze week zijn wij de uitslagen van de Nations Cup-wedstrijden ingedoken van de afgelopen drie jaar die tijdens CHIO Rotterdam zijn verreden.

Lees meer

KWPN'ers winnen meeste podiumplaatsen

31 MEI 2017 | 14:18

Tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro afgelopen zomer behaalden de KWPN’ers de meeste medailles. Maar liefst negen in totaal, vier gouden, waaronder de twee individuele in het springen en de dressuur, drie zilveren en twee bronzen medailles. Meer dan welk ander stamboek ook. Het afgelopen indoorseizoen lieten de KWPN’ers opnieuw van zich horen, de meeste podiumplaatsen tijdens internationale dressuur- en springwedstrijden waren voor Nederlands gefokte paarden.

Lees meer

Toonaangevende dressuurmerries, de basis van Grand Prix-paarden

3 JUNI 2020

Aan ieders fokkerssucces staat een merrie aan de basis. De invloed van deze merries is groot. Zij dragen en ontfermen zich over hun veulens, maar daar blijft het niet bij. Sommige merries geven meer van zichzelf dan andere en weer andere merries blijken heel goed bij bepaalde hengsten te passen. Eén ding hebben de merries in dit artikel gemeen: ze hebben meerdere Grand Prix-paarden voortgebracht.

Lees meer

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners


Het KWPN maakt gebruik van cookies

Wij vragen uw akkoord voor het gebruik van cookies op onze website. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid.

Cookiebeleid